Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan anma programında ‘Lider Şahsiyet Mehmet Akif’ konulu konuşma metni, öğrenciler tarafından okunan İstiklal Marşı ve Mehmet Akif konulu şiirler ve Giresun Nurettin Canikli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin sergilediği tiyatro ve oratoryo gösterilerine yer verildi.

Program, Vali Enver Ünlü ve il protokolü tarafından, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından, sinevizyon gösterimi, kahramanlık türküleri ve öğrenciler tarafından hazırlanan resim sergisinin ziyaretiyle sona erdi.

Programa; Vali Enver Ünlü, Milletvekili Av. Kadir Aydın, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, Belediye Başkanı Av. Aytekin Şenlikoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Durmuş, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Soycan, Giresun Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Gürol Yıldırım, Baro Başkanı Av. Soner Karademir, Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş, çok sayıda bürokrat, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Vali Ünlü, program sonrası yapmış olduğu paylaşımlarda; 
“ 'Korkma'
Kurtuluş Mücadelemizi ebedileştiren, bağımsızlığımızın tarihi vesikası olan İstiklal Marşı’mızın kabulünün 102. yılında Vatan Şairimiz Üstad Mehmet Akif Ersoy'u saygı ve rahmetle yâd ettik.

‘Hakkıdır, Hakk’a tapan Milletimin İstiklal’
102 yıldır gururla... Bir millet düşünün ki koynunda bayrak, fikrinde istiklâl ve ruhunda imanla 7 düvele meydan okuyan, Tek dişi kalmış canavarlara tarih dersi veren koca yürekli bir millet… Ne mutlu bizlere ki layık olmaya çalıştığımız bu aziz milletin evlatlarıyız.
Korkusuz bir millete 'Korkma!' diye seslendi... Korkmadık, korkmuyoruz, korkmayacağız!” ifadelerine yer verdi.