Yeşil Giresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde düzenlenen eğitim programı, Milli Eğitim Bakanlığı eğitim yöneticileri ve görevlileriyle, ülkenin farklı şehirlerinden il koordinatörü rehber öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

 Toplantının açılışında bir konuşma yapan Din Öğretim Genel Müdürlüğü Rehberlik Koordinatörü Bahattin Güneyin, Hedef LGS-YKS Projesi ile öğrencilerin akademik başarılarının artırılmasının ve yükseköğretim kurumlarının sınavına hazırlık süreçlerinin desteklenmesinin amaçlandığını dile getirdi. Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu da yaptığı  konuşmada; “Giresun olarak, ilimizi, bölgemizin ve ülkemizin eğitim odağı haline getirme hedefimize katkı sağlayacak, Hedef LGS-YKS Projesi İl Rehberlik Koordinatör Eğitimi’nin Giresun'da düzenlenmesi, ilimiz eğitim camiası olarak bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Bu açıdan ulusal düzeyde akademik başarıyı hedefleyen bu toplantının ilimizde gerçekleşmesini sağlayan, başta Sayın Bakanımız Yusuf Tekin'e, Sayın Bakan Yardımcılarımıza ve Sayın Din Öğretimi Genel Müdürümüze şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle toplantıya katılmak üzere ilimize gelen Bakanlığımızın kıymetli eğitim yöneticileri ve görevlileri ile ülkemizin farklı illerinden burada buluşan koordinatör rehber öğretmenlerimize tekrar hoşgeldiniz derken, toplantının eğitim camiası başta olmak üzere ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından katılımcı rehber öğretmenlere bilgilendirmelerin yağıldığı eğitime, sunum ve paylaşımlar ile devam edildi.