GZT Giresunspor, Süper Lig'in 27.haftasında Pazar günü konuk edeceği Göztepe karşılaşmasının hazırlıklarını sürdürüyor. Çotanak Spor Kompleksi ek sahasında teknik direktör Hakan Keleş yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda, ısınma ve kondisyon hareketlerinin ardından 5'e 2 top kapma çalışması yapıldı. Antrenman çift kale maçla sona erdi. Sakatlıkları bulunan Emre Taşdemir, Arda Kılıç ve tedavi süreci devam eden Erol Can Akdağ antrenmanda yer almadı.

“22. kez karşılaşacaklar”

Giresunspor-Göztepe pazar günü 22’nci kez karşı karşıya gelecek. Oynanan 21 maçta her iki takımın da 7’şer galibiyeti bulunurken 7 kez de sahadan beraberlik çıktı. İki takım pazar günü hem bu eşitliği bozmaya hem de galip gelerek ligde kalma adına büyük bir adım atmayı hedefliyor.

Süper Lig kariyerinde 13 kez karşı karşıya gelen iki takımdan,Giresunspor 4, Göztepe ise 5 kez rakibine üstünlük kurarken 4 maç da berabere tamamlandı.

Giresunspor’un lige çıktığı 1971-72 sezonunda İzmir’de oynanan maçı Göztepe, Giresun’da oynanan maçı ise Giresunspor kazanmıştı. Yeşil beyazlılar ligdeki son (1976-77) sezonunda Giresun’daki maçta Göztepe’ye 2-1 mağlup olmuş İzmir’deki maçta ise sahadan 0-0 beraberlikle ayrılmıştı.