Vali Enver Ünlü, Ramazan ayı dolayısıyla “Askıda Gıda” kampanyası ile ilgili olarak sosyal medya hesaplarından hemşehrilerimize bir kez daha destek çağrısında bulunarak “Haydi GİRESUN! En büyük iftar sofrasını gönüllerde kuralım! Mübarek Ramazan ayında da Valiliğimizle anlaşmalı marketlerden alacağınız 'askıda' ürünlerle deprem bölgesinden ilimize gelen kardeşlerimize destek olabilirsiniz.” ifadelerine yer verdi.

Kampanya kapsamında “ASKIDA GIDA HAYDİ GİRESUN! RAMAZAN’DA DA DEPREMZEDE KARDEŞLERİNE DESTEK OL!” ile “ASKIDA GIDA DEPREMZEDE KARDEŞLERİNE DESTEK OL!” afişlerini gördüğünüz marketlerden Valiliğe teslim edilmek üzere afişteki ürünlerden istediğiniz kadar satın alarak marketlerde (emanete) bırakabilirsiniz. Giresun Valiliği ile anlaşması olan marketlerden satın aldığınız ürünler görevlilerce marketlerden teslim alınarak depremzedelere ulaştırılıyor.

 “Askıda Gıda” kampanyası kapsamında Giresun Valiliğiyle imzalanan protokol gereğince anlaşmalı iş yerlerinde, 15.02.2023 – 23.03.2023 tarihleri arasında toplam 197 bin 535 TL değerinde ayni yardım toplandı.

Toplanan ayni yardımlar Valilik görevlilerince anlaşmalı marketlerden teslim alınarak hem Giresun’da bulunan depremzede ailelere hem de deprem bölgesindeki depremzede vatandaşlara ulaştırılmaya devam ediyor.

Vali Ünlü, kampanyaya ilgi gösteren hayırseverler başta olmak üzere esnaflara, aralıksız çalışan personele ve tüm emeği geçenlere de teşekkür etti.