Giresun Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri sivrisinek ve haşereyle mücadele çerçevesinde her gün farklı mahallelerde ilaçlama çalışmalarına devam ediyor. Genel ilaçlama ile birlikte sivrisinek ve karasinek ilaçlama çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren ekipler, hava şartlarının elverişli olduğu günlerde çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Özel donanımlı araçlarla ilaçlama faaliyetleri yapan Veteriner İşleri Müdürlüğü, mahalle muhtarlarının ve vatandaşların talebi üzerine program değişikliği yaparak istenilen noktalara yöneliyor.

Gece düzenli bir şekilde yapılan ilaçlama çalışmaları, gündüz saatlerinde ise kapalı alan, bodrum katlar, menfez, gibi birçok alanda gerçekleştiriliyor.

Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri vatandaşlara da seslenerek: “Balkonumuzda ağzı açık kalan su bidonları, içi su dolu kovalar, yağmur oluklarında biriken sular ile saksı altında oluşan su birikintileri sivrisineklerin üreme alanlarıdır. Balkonda bırakılmış bir bardak suyun içerisine sivrisinekler yumurta bırakabilir. Dolayısıyla, bahçede, balkonda ve kapı önünde kullanmadığınız kaplarda su bırakmayınız” uyarısında bulundu.