Giresun İl Müftülüğü koordinesinde yürütülen proje kapsamında 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu ile Çakırmelikoğlu Kur’an Kursu öğrencilerinden Muhammet Akif Gülbe, Mehmet Kızıltaş, Niyazi Ekber Beyaz, Yusuf Yılmaz, Ahmet Arif Tavman, Ali Kılıç, Abdullah Gazali Memiş ve Metehan Sağlık, Kur'an Kursu Öğreticisi Mahmut Şahin rehberliğinde hafız oldu.   

Törende bir konuşma yapan İl Müftü Yardımcısı Alaettin Kırbıyık, Kur’an-ı Kerim’i ezberlemenin büyük bir sabır, disiplin ve azim gerektirdiğini vurgulayarak; “Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim sadırlardan satırlara dökülerek nesilden nesile aktarılmaya devam edecektir. Hafız öğrencilerimize düşen en önemli görev eğitim hayatlarını tamamladıktan sonra da Kur’an’ın hayat veren mesajlarını hayatlarına yansıtmaları ve tüm insanlığı hidayete davet etmeleridir.” dedi.  

Törene katılan İl Müftü Yardımcısı Özlem Gülbe ise, Kur’an-ı Kerim’in muhafazası ve anlaşılması açısından örnek nesiller yetiştirmek için gayret gösterdiklerini belirterek “Hafızlarımız sene kaybı yaşamadan, örgün eğitimden ve akranlarından uzakta kalmadan bir üst öğrenime hazırlanmaktadır. Öğrencilerimiz çalışma disiplini, zaman yönetimi gibi becerilerini pekiştirerek hafızlık eğitimini tamamlıyor. Hafızlıklarını tamamlayıp, inancını, milli, manevi ve ahlaki değerlerini özümseyen, Kur’an’ı idrak edip anlayan öğrencilerimiz bizlere umut aşılamaktadır. Kendim de iki hafız annesi olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Tüm velileri de bu mutluluğu yaşamaya davet ediyorum.” diye konuştu.  

Tören sonunda öğrencilere ve Kur’an kursu öğreticilerine hediye takdim edilerek, öğrencilere, ailelerine ve katılımcılara ikramlarda bulunuldu.