Malpazarı Müftüoğlu Camii ve Çınarlar Camii’nde, öğrenciler tarafından her gün ikindi namazının peşine ezbere okunan mukabeleler cami cemaati tarafından dikkatle dinlenerek takip ediliyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet işleri Başkanlığının ortak çalışması olarak 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulunda uygulanan Örgün Eğitimle Beraber Hafızlık projesiyle öğrencilerin, arkadaşlarından geri kalmadan Hafızlık eğitimini ve Akademik eğitimi bir arada aldıklarını, böylece sene kaybı olmadan hafızlıklarının bittiğini söyledi. Hafız öğrencilerin yetişme sürecinin 4. sınıfın sonunda yapılan seçme sınavıyla başladığını, 5. Sınıfta okuldaki akademik derslerle beraber hafızlık çalışması yapıldığını, 6. Sınıfta ise sadece hafızlık çalışması yapıldığını, 6. Sınıfın sonunda hepsinin hafız olduğunu, 7. Sınıfta ise hafızların bir taraftan akademik derslere yoğunlaşırken diğer taraftan da hafızlığı pekiştirdiklerini ifade etti.

Öğrencilerin icrâ ettiği mukabele uygulamasının Hafızlık çalışmalarını geliştirmeleri ve ulaştıkları düzeyi sergilemesi bakımından önemli olduğunu söyleyen Tosunoğu, Ramazan ayı münasebetiyle çalışmanın daha da kıymetli olduğunu dile getirerek başta Hafız öğrenciler olmak üzere çalışmalarda emeği geçen okul yöneticileri, öğretmenler ve ailelere teşekkür etti.