Giresun Valiliği Toplantı Salonu’nda, yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Dr. Davut Sinanoğlu, Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği (GİRTAB) Müdürü Emrullah Hızarcıoğlu, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ömer Tekin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ali Hıdır, Mimar Ömer Şen ve Çevre Mühendisi Reyhan Hızarcıoğlu ile diğer yetkililer katıldı.

Vali Serdengeçti, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Giresun’un doğal güzelliklerinin korunması ve sürdürülebilir turizm açısından ilimizdeki tabiat parklarının önemine dikkat çekerek, bu alandaki çalışmaların titizlikle değerlendirileceğini vurguladı. Konuşmasını, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü çalışanlarına ve katılımcılara teşekkür ederek tamamladı.

Açılış konuşmalarının ardından yetkililer tarafından il genelindeki Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünün faaliyetleri ve yatırımları hakkında detaylı bir sunum yapıldı. Sunumda; Ağaçbaşı, Koçkayası, Kuzalan, Yedideğirmenler, Köroğlu, Aymaç, Harşit, Şaban Kalesi, Efendioğlu Hanyanı, Paşaca, Hızırilyas Tepesi ve Yenice Şelaleleri Tabiat Parkları başta olmak üzere korunan alanlar ve işletmecilik faaliyetleri gibi önemli konulara yer verildi.

Vali Serdengeçti, toplantı sonrası sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Doğa Koruma ve Milli Parklar Giresun Şubemizin çalışmalarını ele aldığımız Değerlendirme Toplantımızda korunan alanlar, tabiat parkları, işletmecilik ve kurum faaliyetlerini detaylıca inceledik.” ifadelerini kullandı.(Giresun Valiliği)