Açılışta konuşan Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu ise: “Her şeyin en iyisine layık Giresun'umuzda fark yaratmaya devam edeceğiz” diyerek, kültürün, bir toplumun sahip olduğu maddi ve manevi birikimlerinin tümü olduğunu söyledi.
“İnsan kendi kültürel mirasını, birikimini öğrenir, yaşatır ve kendisinden sonra gelen kuşaklara aktarır. Böylece toplumun kültürü, sanatı, eserleri gelişerek geçmişle gelecek arasında bir köprü işlevi olma özelliği görür. Bizler de Giresun Belediyesi olarak kültür ve sanat miraslarına sahip çıkmayı her daim görev edindik.” diyen Şenlikoğlu şunları kaydetti:
“COVİD-19 nedeniyle 2 yıldır çok zor bir dönemden geçiyoruz. Bu sebeple planladığımız birçok etkinliğimizi gerçekleştirememiş olsak da, bazı zamanlar sosyal alanlarımızda kısıtlamaya gitme mecburiyetinde kalsak da, biliyoruz ki bu süreci el ele, tek yürek ve sevgiyle aşacağız.
Bu yıl Giresunluları, özlem gidereceğimiz dolu dolu, bir kültür sanat yılı bekliyor, bunları sıralayacak olursak;Belediye Tiyatromuz hız kesmeden birbirinden güzel eserleri sahneye koymaya devam edecek olup 15 Ekim Cuma günü ‘’Ebegümeci’’ adlı oyunla perdelerini açacak. Belediye Konservatuvarımız her hafta konserler vermeye devam edecek ki,sanat sezonumuza birbirinden değerli müzisyenlerimizin icra edeceği muhteşem bir konserle başlangıcı yapıyoruz. Her Salı tüm halkımızla kitap okumaya devam ediyoruz. Aralık’ta yine kitap fuarımız olacak. Geçen sene 45 bin kişiyi ağırladık. Çevre illerden de gelen katılımcıların yer aldığı Yıldızlar Altında Giresun Fotoğraf Etkinliğimiz yine Ağustos ayında gerçekleşecek. Sokak Basketbolu, Plaj Voleybolu gibi spor etkinliklerimiz devam edecek.
Plajlar bölgesine anfi tiyatro kuruyoruz, karavan parkımız faaliyette, Zeytinlik Mahallemizde sokaklara hafta sonları halkımızın el emeklerini sergileyebileceği tezgâhlar kuruyoruz. Kültür çalıştaylarımız olacak; Gençlerimizin ve çocuklarımızın fikirlerini dinleyip yaşadıkları şehri şekillendirebilmelerine sağlayacağız. Yine birbirinden güzel mekanlarda kültür ve sanat etkinliklerine yer vereceğiz. Giresun Mekan’da, Kumyalı ve Aksu Bilgi Evlerimizde bunları uygulayacağız. Yine tarihi Taşbaşı Parkımızda bulunan binamızı gençlerimize yönelik tesise çeviriyoruz.
Kapu Mahallesi arkasındaki binayı restore edip Giresun Kitapçısı ve Fikir Söyleme Merkezi haline getireceğiz. Özgürlük Yolumuza Göğe Bakma Durağı kuracağız. Sinema okuma günlerimiz olacak, birçok alanda film analizleri yapacağız. Kale Sosyal Tesisimizi ve Seyir Terasımızı hizmete açtık. Kültür Yayınları ile birlikte şehrin birçok alanda tarihini gözeterek, spor, basın, aileler gibi şehrin hafızasını oluşturmayı görev edindik. Belediyemiz bünyesinde Televizyon stüdyosu kuruyoruz.
Şehrimizin üniversite ve turizm şehri olması adına ciddi düzenlemelere başladık. Halkımızın, öğrencilerimizin daha mutlu ve daha güvende hissedebilmeleri için gerekli altyapı, üstyapı çalışmaları yapıldı.
Tarihi binlerce yıl önceye uzanan Aksu Festivali’ni kendi mecrasına geri döndürüyoruz. Eskiden olduğu gibi fenerlerle yürüyüşler yapıp, geleneklerimizi çeşitlendireceğimiz bir içerik hazırlıyoruz. Özellikle vurgulamak istediğim nokta ise festivalimizi turizme açıp şehrimize faydalı bir hale getirerek turist çekmeye yönelik çalışmalara odaklanmış olmamız. Bu vesileyle yapılacak etkinlikler şehrimizin maddi imkanlarını harcadığımız değil, yerine ona katkı sağlamış olacak. Giresun’umuzun kültürünü sanatını her yönüyle ortaya çıkartıp halkımızın gündemine getirmeye devam edeceğiz.”
Diğer yandan, program akışı ise kokteyl, tanıtım videosu, şiirler, Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun konuşması, konservatuar hakkında genel bilgi ve renkler konseri icrası ile son buldu.