Başkanlığını aynı zamanda Amerika Giresunlular Derneği Başkanı da olan Savaş Şahin’in yaptığı MÜSİAD New York Temsilciliği koordinesinde Türk ve yabancı iş adamlarını bir araya getirerek ticari işbirliklerini artırma amacı taşıyan bir organizasyon düzenledi.

New York’un en prestijli bölgelerinden Manhattan’da gerçekleşen yemekli toplantıya çok sayıda iş insanı ve üst düzey yetkili katıldı.

"ABD’DEKİ TÜRK İŞ ADAMLARI TÜRKİYE’NİN ELÇİLERİ"

MUSIAD New York Başkanı ve Türk-Amerikan iş dünyasının önde gelen isimlerinden biri olan Şahin, Türkiye ile ABD arasındaki ekonomik bağların derinleşmesi için önemli fırsatlar bulunduğunu vurguladı.

Türkiye-Amerika ilişkilerinin son yıllarda artan ekonomik iş birliği potansiyelini değerlendiren Savaş Şahin, iki ülke arasındaki ticaretin sadece rakamsal büyüklüklerle sınırlı olmadığını, aynı zamanda stratejik bir boyuta taşındığını belirtti.

Şahin, iki ülke arasındaki mevcut ticaret hacminin son yıllarda büyük bir ivme kazandığını ancak bunun çok daha yüksek seviyelere çıkma potansiyeline sahip olduğunu belirtti. "Geçtiğimiz yıl ticaret hacmimiz 30 milyar doları aşmış olsa da bu rakamın çok daha ileriye taşınabileceğine inanıyoruz. Özellikle 100 milyar dolar hedefine ulaşmak için her iki tarafın da güçlü adımlar atması gerekiyor" dedi. Bu bağlamda, özellikle savunma sanayi, enerji, teknoloji ve inovasyon alanlarında yapılacak yeni iş birliklerinin önemli bir katalizör olabileceğini ifade etti.

"TÜRKİYE, KÜRESEL ÜRETİM ÜSSÜ OLMA YOLUNDA"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Giresunlu hemşerimiz Fatih Kacır ise toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin sanayi üretimindeki başarısına dikkat çekerek, “Türkiye artık eski Türkiye değil. Çok daha güçlü ve sözü dinlenir bir ülke haline geldik. Üretim kapasitemizle Çin’den Orta Avrupa’ya kadar uzanan geniş bir coğrafyada önemli bir sanayi üssüyüz. Türkiye, artık sadece orta ve düşük teknoloji ürünleri ihraç eden bir ülke değil, yüksek katma değerli ürünlerle küresel ticarette söz sahibi olmaya devam ediyor” dedi.

Kacır, Türkiye’nin savunma sanayi, havacılık, kimya, otomotiv ve makine gibi alanlarda güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu ve Ar-Ge çalışmalarıyla teknoloji alanında önemli ilerlemeler kaydettiğini belirtti. Ayrıca, Türkiye’nin “Milli Teknoloji Hamlesi” ile kritik teknolojilere bağımlılığını azaltarak yerli ve milli imkanlarla üretim kapasitesini artırdığını da vurguladı.

"GİRESUNLULAR TOPLU FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ"

Toplantı sonunda Giresunlu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, MÜSAİD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Amerika Karadeniz Giresunlular Derneği ve MÜSİAD New York Başkanı Savaş Şahin, MÜSİAD Kaliforniya Başkanı Hasan Altuntaş, Amerika Karadeniz Giresunlular Derneği Başkan Vekili Candemir Sarı ile Başkan Yardımcısı Salih Şahan toplu fotoğraf çektirdiler.