Vali Serdengeçti, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen  eğitim öğretim faaliyetlerinin değerlendirilmesi kapsamında Giresun’a gelen Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Kemal Şamlıoğlu, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Fethullah Güner, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz ile İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Murat Gülşen’i Valilik protokol girişinde karşıladı.

Sohbet ortamında gerçekleştirilen ziyarette, Giresun’daki eğitim ve öğretim çalışmaları hakkında istişarelerde bulunuldu. İldeki eğitim faaliyetlerinin genel değerlendirmesinin yapıldığı ziyaret kapsamında eğitim alanındaki başarının daha yukarılara taşınabilmesi için il genelinde yapılan projeler ve çalışmalar hakkında fikir alışverişi yapıldı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve Giresun'da başarının her geçen yıl artarak devam ettiğine dikkat çeken Vali Serdengeçti; “Millî Eğitim Bakanlığı’nın eğitim altyapısı konusunda verdiği destekler, bu başarıda büyük pay sahibidir. Kurumlar arası iş birliği ve bakanlıklar tarafından verilecek desteklerle bu başarı çıtasının daha da yukarı seviyelere çıkacağına inanıyorum.” diyerek, eğitim alanında yapılan çalışmaların ilin sosyal ve ekonomik gelişimine de olumlu katkı sağladığını belirtti. 

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Kemal Şamlıoğlu ve beraberindeki heyet, Vali Serdengeçti'ye nazik kabulleri ve iş birliği için teşekkür ederek, ildeki eğitim standartlarını yükseltmeye yönelik yapılan çalışmaları ve projeleri her zaman destekleyeceklerini ifade ettiler.(Giresun Valiliği)