Giresun’da, biri delici göz travması sonrası, diğeri de uzun zaman önce geçirdiği katarakt ameliyatı sonrası görme kaybı gelişen 2 hastaya kornea nakli ameliyatları gerçekleştirildi. Giresunlu Göz Hekimi Doç. Dr. Şafak Korkmaz ve Asistanı Arş. Gör. Dr. Funda Yılmaz’ın öncülüğündeki ekip, uzun süredir kornea nakli bekleyen hastalara umut ışığı oldu.

Önceki yıllarda kornea nakli olması gereken hastaların Ankara veya İstanbul’daki hastanelere sevk edildiğini ancak bundan sonra sadece Giresun değil Karadeniz’deki çevre illerden hastaların da Giresun’da tedavi edilebileceğini belirten Doç. Dr. Şafak Korkmaz, Giresun’un bir sevk merkezi haline geleceğinin altını çizdi. Hastalardan birine kornea nakliyle beraber Yamane tekniği ile yapay göz içi lensi de implante edildiğini ve eş zamanlı yapılan bu iki ameliyatın dünyada sayılı merkezlerde yapılabildiğini söyleyen Korkmaz, memleketi Giresun’da hemşerilerine sunulan bu imkanda desteklerini esirgemeyen Giresun Üniversitesi  Prof. Dr. Yılmaz Can, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Ağar ve tüm yöneticilere teşekkürlerini iletti.

Cerrahinin bir ekip işi olduğunun altını çizen Doç. Dr. Şafak Korkmaz; “Giresun’da sağlık hizmetleri açısından gözle görülür ilerlemeye öncülük eden, Giresun’u adeta kendi memleketi gibi benimseyip emek veren, şehrimizi bir nakil merkezi haline getiren vizyonu için değerli İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Muhammet Bulut’a desteklerinden ötürü ayrıca teşekkür ederim. Hastaların preoperatif değerlendirmelerinde ve hazırlıklarında emeği geçen Asistan Dr. Mehmet Ünsal ve tıbbi sekreteri Ferhat Köksal’a, kıymetli ameliyathane hemşireleri Fatih Mutlu ve Dilek Özdemir’e, ameliyatı cerrahi için konforlu hale getiren çalışkan anestezi doktoru Çiğdem Bozkurt’a ve anestezi teknikeri Hanife Pınar’a, değerli ameliyathane personeli Yener Bayram’a ve hastanemiz doku ve organ nakli sorumlu hekimi Azime Bulut’a da emek ve  özverilerinden dolayı ayrı ayrı teşekkür ederim.” ifadelerine yer verdi.