Giresun Güney Çevre Yolu Projesi’nin Gülyalı İlçe giriş kısmının plajlar bölgesinde doğal alanı yok etmesi gerekçesiyle durdurma kararı ve sürecini yerinde inceleyen Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, bu vesileyle Ordu İli Gülyalı İlçesi Belediye Başkanı Ulaş Tepe’yi ziyaret etti.

Giresun Güney Çevre Yolu Projesi’nin başlangıç ayağı olarak belirlenen Ordu İli Gülyalı İlçesi plajlar bölgesinde İlçe Belediye Başkanı Tepe ile itiraz sürecini ve projeyi değerlendiren Giresun TSO Başkanı Çakırmelikoğlu; “47 km. bir hattı kapsayacak Giresun Güney Çevre Yolu Projesi bilindiği gibi Ordu İli Gülyalı ilçesinden başlaması planlanmaktadır. Fakat Gülyalı Belediyemizin plajlar bölgesine viyadük ayaklarının inmesine yönelik yürütmeyi durdurma kararına itirazının ardından proje bugün yatırım aşamasını beklenmektedir. Gülyalı Belediye Başkanımız Ulaş Tepe ile detaylı yaptığımız inceleme de bölgenin doğal kumsal yapısının proje çizim hatasından dolayı tahrip edilmesini Güney Çevre Yolu Projesi’nin mimarlarından olan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası adına bizlerde arzu etmemekteyiz. Gülyalı girişinin küçük bir proje tadilatı ile geçileceğini daha net tespit etmiş bulunmaktayız. Giresun camiası adına bizim beklentimiz Gülyalı ayağı sürecinin proje tadilatı ile en kısa zamanda tamamlanması ve Giresun Güney Çevre Yolu Projesi’nin 2023 yılı ile yatırıma dönüşmesidir.” dedi.

Ordu İli Gülyalı İlçesi Belediye Başkanı Ulaş Tepe ise, Giresun Güney Çevre Yolu Projesi yatırımına asla karşı olmadıklarını bilakis projenin Gülyalı’ya yeni bir tanjant kazandıracağını ve dolayısıyla ticari ve sosyal alan ihtiyacı olan bölgeye nefes aldıracağını ifade etti. Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu’na bilinçli ve olumlu yaklaşımlarından dolayı da teşekkür eden Başkan Tepe,  “İlçemizin plajlar bölgesine yerleştirilmesi planlanan çevreyolu viyadük ayaklarının denizimizi kabul edilemeyecek düzeyde kirleteceğini ön görerek itirazda bulunduk ve projenin giriş kısmının deniz tarafından değil de dağ tarafından verilmesini önerdik ve bu doğrultuda hem plajlarımız kurtulmuş, hem de çevre yolumuz sağlıklı bir yatırıma dönüşmüş olacaktır.”