KAÇ İŞYERİ ‘UYGUNSUZ’ ÇIKTI ?
Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde yapılan açıklamada, yapılan bu denetimlerde; gıda güvenilirliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi, kişilerin sağlığının ve tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi ve farkındalığı artırmak amaçlanıyor. İlk denetimlerde, süt ve süt ürünleri üreten işyerleri ile takviye edici gıda üretimi yapan işyerleri et ve et ürünleri satıcıları, fırınlar, market ve büfeler denetlendi.
GİRESUN’DA GIDA DENETİMLERİ YAPILDI
17 Şubat 2020 tarihinde başlayan gıda denetim seferberliği kapsamında, yapılan çalışmalarla ilgili olarak şu bilgiler verildi: “Bu kapsamda ilk olarak süt ve süt ürünleri üreten işyerleri ile takviye edici gıda üretimi yapan işyerleri denetlendi.Üretim yerleri yanında toplu tüketim yerlerine yönelik denetimler de yapılmaktadır.Altı gün sürecek denetimlerde her gün farklı bir ürün grubu denetlenecektir.“Süt ve süt ürünleri üretimi yapan işyerleri, takviye edici gıda üretimi yapan işyerleri, et ve üt ürünleri üreten işyerleri, ekmek ve ekmek çeşitleri ile unlu mamul üreten işyerleri, kasap ve şarküteriile bakkal, takviye edici gıda satış yerleri, aktarlar, market, büfe vb. işyerleri, okul kantinleri ve yemekhaneleri, lokanta, restoran, dönerci, fast-food vb. toplu tüketim yerleri gibi halkın en çok tükettiği ürünler ve ürün gruplarının denetimleri yapılacaktır.
Vatandaşlarımızın şüpheli/kusurlu gördükleri gıda veya gıda işletmeleri ile ilgili Alo 174 Gıda Hattına yapacakları şikâyetler öncelikli olarak değerlendirilmekte olup, şikayete konu olan durum ve ürünlerle ilgili kontroller yapılmakta, gerektiğinde denetimler numune alımıyla desteklenmektedir. Denetim sonucunda yapılan işlemlerle ilgili olarak başvuru sahipleri bilgilendirilmektedir. Alo 174 hattına yapılan şikayetler denetimlerin etkinliğini artırmaya katkı sağlamaktadır.