Giresun’da faaliyet gösteren gıda satışı,toplu tüketim yapılan ve üretim yerleri,Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanununu kapsamında Müdürlüğü resmi kontrol görevlileri tarafından risk esasına dayalı olarak her yıl belli aralıklarla denetleniyor.

Üretim yerleri ve toplu tüketim yerlerinde yapılan denetimlerde işletmelerin özellikle asgari teknik ve hijyenik şartları, satış yerlerinde yapılan denetimlerde ise satışa sunulan ürünlerin saklama koşulları soğuk zincire uyulup uyulmadığı, son tüketim tarihleri/tavsiye edilen tüketim tarihleri, ambalaj durumları (yırtık, darbe, bombaj olup olmadığı) gibi hususlar kontrol ediliyor.

“Tüketici her türlü şikayet ve ihbarını Alo 174’e yapabiliyor”

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ;”İl/Bakanlık numune alma programı kapsamında, ihbar ve şikayet, şüphe duyulması gibi durumlarda ; üretilen/satışa sunulan ürünlerden ağırlıklı olarak ta süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri, yaş pasta, dondurma , siyah çay, fındık, tüketime hazır yemekler,..vb ürünlerden numune alınmaktadır.

Yapılan denetimlerde ve alınan numunelerde olumsuzluk tespit edilmesi durumunda söz konusu işletmeye 5996 sayılı kanun kapsamında gerekli idari yaptırımlar uygulanmaktadır.

Tüketicilerimiz tükettiği gıda maddelerinde yaşanan sorunlar ile ilgili her türlü ihbar ve şikayetlerini Alo 174 Gıda Hattına yapabilmektedir. İlgili birimler en kısa sürede şikâyet konusu ile ilgili durumu değerlendirip başvuru sahibine bilgi vermektedirler” ifadelerine yer verildi.