Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ın okunması, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Şube Müdürü Muhammet Tanrıverdi'nin yaptığı açılış konuşması ile sürentörende, Gençlerimiz Değerlerimiz projesine katılım sağlayan ve eğitimler sonrasında sınava tabi tutulan 14-20 yaş arası gençlerden başarılı olan ilk 6 kişiye umre ödülü, diğer katılımcı gençlere de bisiklet gibi farklı ödüller ve katılım belgeleri takdim edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut konuyla ilgili; "Gençlerimiz Değerlerimiz projesinin beşincisini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İlçemizde yaptığımız her etkinlikte bizlere önderlik yapan Sayın Kaymakamımıza, maddi manevi desteğiyle bizleri yalnız bırakmayan Sayın Belediye Başkanımıza şükranlarımı arz ederim. Bulancak eğitim camiası olarak gençlerimizi hem değerler eğitimi hem de bilimsel yönden en iyi şekilde geliştirmeye çalışıyoruz. Gençlerimizi hem cami hemde İnovasyon merkezi ile buluşturmaya ve TÜBİTAK projeleri üretmeye gayret ediyoruz." dedi.

Ödül Törenine Piraziz Kaymakamı Bulancak Kaymakam V. Kezban Yerlikaya, Belediye Başkanı Recep Yakar, İl Ticaret Müdürü Ali Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Bünyamin Akkaya, İlçe Jandarma Komutan V. Cengiz Kıran, İlçe Müftüsü Sayın Cevat Erişti, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Recep Celep, Piraziz İlçe Milli Eğitim Müdürü Yunus Aydın, Daire amirleri, Şube Müdürleri, Okul, Kurum Müdürleri ve Yardımcıları, öğretmen, veli ve öğrenciler katılım sağladı.