Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Giresun Şehit İsmail Bay Halk Eğitimi Merkezi tarafından organize edilen etkinlikler, 6 Haziran 2024 tarihinde Giresun Belediyesi Kültür ve Fuar Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Etkinliğe Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti başta olmak üzere Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, kurum ve kuruluş müdürleri ile STK temsilcileri, Giresun Şehit İsmail Bay Halk Eğitimi Merkezi ile kurs açılan okulların yönetici ve öğretmenleri, usta öğreticiler, kursiyerler, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Açılış kurdelesinin Vali Serdengeçti ve beraberindekiler tarafından birlikte kesilmesinin ardından program folklor gösterisi ile renklendi. Giresun’a özgü halk oyunlarının sergilendiği gösteri, izleyicilere keyifli anlar yaşattı.Programda konuşan Vali Serdengeçti, Hayat Boyu Öğrenme Haftası’nın önemine değinerek, bu tür etkinliklerin bireylerin kişisel ve mesleki gelişimine katkı sağladığını vurguladı. Açılış konuşmalarının ardından, "Giresun'a Özgü Ürün Tasarlıyorum" yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri takdim edildi.Serdengeçti, ödül töreninde yaptığı konuşmada, Giresun’un zengin kültürel mirasını yansıtan ürünlerin tasarlanmasının önemine dikkat çekti ve yarışmaya katılan tüm yarışmacılara teşekkür etti.(Haber Merkezi)