Hastaneden yapılan açıklamada, Podolog Çiğdem Kılıç’ın göreve başlamasıyla podolojik rahatsızlıkları olan hastalar ile öz bakıma ihtiyaç duyan sağlıklı bireylerin ilgili hekime müracaat ederek onun yönlendirmesiyle podoloji hizmetinden yararlanabilecekleri belirtildi.

Podolojinin, sağlıklı bireylerin medikal ayak bakımlarını yapan; genel ayak sağlığı hakkında kişileri bilgilendirerek ve ilgili hekimlerin teşhis ve tedavisi doğrultusunda tedaviye destek olan podolojik işlemleri yaparak tedaviye destek olan sağlık teknikerlik alanı olduğunun aktarıldığı açıklamada, şu bilgilendirmeler yapıldı:

“Podologlar sağlıklı bireylerde öz bakıma yardımcı olabildikleri gibi öz bakımlarını yapmada yetersiz olan kişilerde ayak sağlığını korumak ve var olan problemlerinin (nasır, tırnakmantarı, tırnakbatması, çatlamış topuklar ve diğer ayak problemleri gibi) tedavilerinde etkin rol alırlar.

Ayrıca diyabetli bireyler için podolojinin önemi büyüktür. Diyabetik hastaların yaklaşık yüzde 25'inin yaşamlarının bir döneminde diyabetik ayak komplikasyonu gözlenir. Bunların yüzde 10-15'i cerrahi tedavi gerektirirken, bazı olgular ampütasyon ile sonuçlanabilir. Diyabetli hastalarda non-travmatik ampütasyonların en başta gelen nedeni diyabetik ayak yaralarıdır. Podoloji tedavi yöntemleri ile diyabetik ayak yaraları ve diyabete bağlı ampütasyonlar yüzde 40-85 oranında önlenebilmektedir.”(Haber Merkezi)