Giresun’da faaliyet yürüten fırıncılar,Giresun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Kara’yı makamında ziyaret ederek, ekmek maliyetine gelen zamların işletmeleri zarara sürüklediğine dikkat çektiler.

Giresun merkez ve ilçelerinde fırın işletmeciliği yapan esnaf ziyaretindekonuşan GESOB Başkanı Ali Kara, üyelerimizin sorunlarını ve taleplerini dileyerek, “Çözüm üretmek ve ilgili kurumlar ile istişare kurmak bizlerin asli görevidir.” dedi.

Yoğunlukla ekmek üretimi yapan fırıncılar ziyarette, “Sadece dört ayda ekmeğin ana hammaddesi olan una gelen zam bizleri zor duruma düşürdü.17 Mayıs 2021 tarihinde 230 gr. Ekmek 2 TL den satılırken unun çuvalı 140 TL’den alınıyordu.1 Eylül 2021 itibarıyla unun çuvalı ise 185 TL’dir. Diğer ana maliyetleri oluşturan elektriğe gelen yüzde 30’a yakın zam, doğalgaza gelen yine aynı oranda zamlar işletmelerimizi kar etmenin ötesinde ciddi zarara sürüklemiştir. Bu bağlamda üst birliğimiz olarak sizlerden destek ve maliyetlerin göz önüne alınarak fiyatların tekrar revize edilmesine yardımcı olmanızı arzuluyoruz. Aksi taktirde yıl sonuna karar hiçbir fırıncı esnafı ayakta kalamaz.” sözlerini sarf ettiler.