Gün boyu bir çok farklı etkinliğe sahne olan şenlik açılış konuşmalarının ardından halk oyunları ve folklor gösterileriyle devam etti. Giresun Fotoğraf Sanatı Derneği tarafından çekilen fotoğrafların da sergilendiği şenlik alanında Gurme Fındık Lezzetleri Tadım programı da gerçekleştirilerek fındık ile ilgili en iyi tat yarışması da kıyasıya rekabete sahne oldu.Son olarak akşam saatlerinde gerçekleşen Yayla Trio konseriyle Bulancaklılar dolu dolu ve eğlenceli bir gün geçirmiş oldular.

Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç düzenlenen şenlikle ilgili olarak yaptığı açıklamada ;”Bulancak Fındık Gastronomi Şenliğimizin büyük bir coşku ile gerçekleştirdik.

Şenlikte halk oyunları ekibinin gösterisini izledik, fındık lezzetlerinin tadımı için açılan stantları gezdik ve GİFOD sergisinin fotoğraflarını inceledik. Şenliğimizin en güzel anlarından biri de, yöresel lezzetimiz olan pancar çorbasını halkımıza ikram ettiğimiz zamandı. Katılımcılar, bu geleneksel çorbamızı büyük bir beğeni ile tattılar. Bulancak Fındık Gastronomi Şenliği'nde sevgili yurttaşlarımızla bir araya geldik. Hep birlikte güzel anılar biriktirdiğimiz bu etkinlik, Yayla Trio'nun muhteşem konseriyle başladı ve DJ Aydın'ın performansıyla son buldu.Bu özel akşamı bizimle paylaşan herkese yürekten teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.