TÜBİTAK Gıda İnovasyon Merkezi’nde düzenlenen ‘Fındık Çalıştayı’nda, fındıkta geç yapraklanma ve iklim koşullarına toleranslı genetiplerin belirlenmesi, fındıkta katma değerli yeni ürünlerin geliştirilmesi, fındığın sağlık üzerindeki etkilerinin araştırılması, tanıtım ve pazarlama gibi alt proje fikirler tartışılırken TÜBİTAK MAM Başkan Danışmanı ve INNOFOOD Proje Koordinatörü Doç. Dr. Cesarettin Alaşalvar, TUGİP (Türkiye Gıda İnovasyon Platformu)'nun tanıtımını gerçekleştirdi. Çalıştay, INNOFOOD Sanayi İlişkileri Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Pala’nın "Ülkemizin Stratejik Ürünü Fındık: Önemi ve Geleceği Çalıştayı Çıktılarının Değerlendirilmesi" konulu sunumu ve konularında söz sahibi olan uzmanların, kararlaştırılan 21 çatı proje hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Çalıştayda tartışılan projelerle hedeflenen sonuçların elde edilmesi için geceli gündüzlü çalışacaklarını belirten Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, bu konuda kendilerine paydaşlık eden tüm kurumlara ve uzmanlara teşekkür etti.