Giresun Ticaret Borsası Başkanı Hamza Bölük, serbest piyasada fındık fiyatının yeni haftaya 117 liradan başladığını söyledi.

Sezona Toprak Mahsulleri Ofisi’nin açıkladığı 84 lira rakamından giriş yapan ve yaklaşık 120 liralara kadar çıkan fındık ardından büyük bir düşüş yaşamış ve 95 liralara kadar gerilemişti. Yeni yılla birlikte artış geçen fındık fiyatları ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Bölük, 2024 yılına 101 liradan başlayan fındık fiyatının son dönemdeki artışını yeni haftada da sürdürdüğünü belirtti.Bugün pazarda 1 kilogram fındığın 117 liradan işlem gördüğünü ifade eden Bölük, arz talep dengesine göre şekillenen piyasayı yakından takip ettiklerini kaydetti.

“Fiskobirlik’te fiyat güncelledi”

Fiyatların artmasıyla birlikte firmalarda fiyatlarını güncellemeye başladı. Üreticinin birliği FİSKOBİRLİK, yeni haftayla birlikte Giresun kalite ve levant kalite fiyatlarını 50 randıman usulüne göre güncelledi.Açıklanan fiyatlara göre 50 randıman Giresun kalite için 113 lira, levant kalite için 110 lira fiyat verildi. Randıman başına ise Giresun kalitede 2 lira 26 kuruş, levant kalitede 2 lira 20 kuruş ekleniyor.