Vali Mehmet Fatih Serdengeçti’nin de katılım gösterdiği , program, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Ardından günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmaları yapıldı.

Vali Serdengeçti, konuşmasında sporun, gençler ve engelli bireyler üzerindeki olumlu etkilerine değinerek, sporun birleştirici gücüne vurgu yaptı.

Açılış konuşmasının ardından, Giresun’un kültürel zenginliklerinden olan halk oyunları gösterisi izleyicilere sunuldu. Gösteri, izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

Etkinlikte masa tenisi, badminton ve tenis gösterileri yapıldı. Bu gösterilerde yer alan sporcular, izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Daha sonra judo, taekwondo, karate ve güreş branşlarında yetenekli sporcular tarafından yapılan gösterilerle devam eden program, sporcuların azim ve kararlılıklarını gözler önüne serdi.

Takım sporları oyunlarında ise, futbol, basketbol ve voleybol gibi branşlarda yapılan karşılaşmalar büyük ilgi gördü. Sporcuların performansları izleyicilerden tam not aldı.

Programın son bölümünde atletizm parkur oyunları gerçekleştirildi. Sporcular, çeşitli parkurlarda hız ve yeteneklerini sergiledi.

Vali Serdengeçti, programın sonunda tüm sporcuları tebrik ederek, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Açılış programına Sayın Valimiz Mehmet Fatih Serdengeçti başta olmak üzere Giresun Milletvekili Prof. Dr. Nazım Elmas, Vali, Yardımcıları Mehmet Fikret Çavuş ve Mehmet Fatih Yakınoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Ergün, il protokolü, antrenörler, sporcular ve davetliler katıldı.