İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi ve Çocuk Hakları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Yasemin Mamur Işıkçı’nın moderatörlüğünü yaptığı panel, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Yılmaz Genç tarafından yapılan açılış konuşmasıyla başladı. Panelde konuşmacı olarak yer alan Kadın ve Aile Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Reyhan Ayşen Wolff Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İlknur Meşe,  Sağlık Bilimleri  Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Emine Ela Küçük, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğretim üyesi ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Esra Gökçen Kaygısız ve Bilim Uzmanı Muazzez Damcı, engelliliği farklı boyutlarıyla ele aldılar.

Engellilik konusunun sosyoloji, teknoloji, hukuk ve sosyal dışlanma boyutlarıyla değerlendirildiği etkinlikte, engellilere eşit bireyler olarak bütün sosyal süreçlerde, üretim süreçlerinde yer vermenin önemi vurgulanarak, engelliliğe yol açan koşulların ortadan kaldırılması, sorunlara insani olduğu kadar bilimsel çözümler de bulunulması gerektiği üzerinde duruldu.

Panel, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Yılmaz Genç tarafından yapılan kapanış konuşmasının ardından katılımcılara Teşekkür Belgelerinin sunulmasıyla sona erdi.