Bu yıl "Konferans, Atölye Çalışmaları ve Sözlü Sunumlar" olmak üzere üç kategoride yapılan çalıştaya, Kafkas Üniversitesi, Trabzon Üniversitesi ve Giresun Üniversitesi’nden akademisyenler atölye çalışmaları ile Giresun’da görev yapan öğretmenler ise atölye çalışmaları ve poster sunumlarıyla katıldı. Yaklaşık 550 katılımcının bir araya geldiği etkinlikte 11 adet atölye çalışması, 14 adet poster sunumu ve 11 adet eTwinning projesi poster sunumu yapıldı.

Vali Mehmet Fatih Serdengeçti’nin de eşlik ettiği çalıştay, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu tarafından yapılan açılış konuşması ile devam etti. Müdür Tosunoğlu, çalıştayda yaptığı konuşmada; “Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bu günlerde öğrenmeyi ve öğrenme ortamlarını geliştirmek için gayret eden öğretmenleri bir araya getirerek, iş birliği temelinde, yeni, kalıcı öğrenme ortamları oluşturmayı hedefleyen Giresun Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı’na hoş geldiniz. Eğitimdeki hedeflerimizi daha ileriye taşımak adına bu yıl 10’uncusunu düzenlediğimiz çalıştayda, öğretim liderlerimizin eğitim ortamlarında uygulanan yenilikçi yöntem ve tekniklerden haberdar olmaları, özgün çalışmaların ön plana çıkarılması, bu çalışmaların model alınarak yaygınlaştırılması ve tüm bunların Türkiye Yüzyılına yakışır şekilde gerçekleştirilmesi amacımızdır. Yürüttüğümüz çalışmalarla bizler de, Türkiye Yüzyılının çocuklarına ve gençlerine hitap edecek uygulama ve yaklaşımları çoğaltma çabası içerisindeyiz. Bu kapsamda düzenlenen etkinlik, proje ve çalıştaylar ile amacımız eğitimde yakaladığımız seviye ve kaliteyi daha yukarıya taşımaktır. Bu vesileyle Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı’nda desteklerini esirgemeyen   Sayın Valimiz Mehmet Fatih Serdengeçti'ye, atölye çalışmaları ve poster sunumlarıyla bizlere katkı sağlayan değerli akademisyen ve öğretmenlerimize, Ar-Ge birimi üyelerine ve tüm katılımcılara teşekkür eder, saygılar sunarım.” dedi.

Açılışta bir konuşma yapan Vali Mehmet Fatih Serdengeçti ise; "Onuncusu bu sene düzenlenen 'Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı’na katılarak değerli akademisyen, öğretmen ve idarecilerimizle bir araya geldik. Beşerî zenginliğin kaynağı olan eğitim, nitelikli nesiller yetiştirerek kalkınmanın anahtarı işlevini görüyor. Bu noktada müreffeh bir toplum için en çok emek sarf eden ve öğrenme yolculuğunda evlatlarımıza rehberlik eden yol göstericilerimize, kıymetli öğretmenlerimize müteşekkiriz." ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu ve il protokolü eşliğinde, poster sunumlarının sergilendiği stantları dolaşarak bilgiler alan Vali Serdengeçti, sunum sahiplerini çalışmalarından dolayı tebrik etti.  Açılış töreni ve poster sunumu incelemeleri sonrasında atölye çalışmaları ile devam eden çalıştay, sunum sahipleri ile organizasyonda emeği geçenlere belgelerinin verilmesiyle sona erdi.