İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Yavuz, Espiye ilçe milli eğitim yöneticileri ve okul ve kurum müdürlerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıda İlçe Milli Eğitim Müdürü Turgut Öztürk, Espiye’nin eğitim öğretim göstergeleri ve yıl içerisinde yürütülen faaliyetlerle ilgili sunum gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Ertuğrul Tosunoğlu, "Bakanlığımızın hedefleri doğrultusunda ilçelerimizdeki eğitim öğretim faaliyetlerini değerlendirmek üzere yaptığımız paylaşım toplantıları ile okul ve kurum yöneticilerimizle bir araya gelme, istişare ederek sorun ve eksiklikleri yerinde tespit etme imkanı buluyoruz. Bu sayede yöneticilerimizin, ekip ruhu ile hareket ederek, eğitim öğretimde kalitenin ve ilçe başarısının artırılmasına daha çok katkı sağlamalarını hedeflemekteyiz." dedi.

Okul ve kurum müdürlerinden, depremden etkilenerek Giresun’a gelen ailelerin öğrencilerinin nakil ve kayıt işlemleri ile depremzede çocuklar için etkinlik alanları ve anasınıflarının okullarla eşleştirilmesi hususları başta olmak üzere sürecin hassasiyetle yönetilmesini ve takibini yapmalarını isteyen Tosunoğlu, eğitim öğretim faaliyetlerinin bir an önce normalleşmesi adına yapılacak çalışmalara değindi.

Toplantının sonunda okul ve kurum müdürlerinin ihtiyaç ve sorunlarını dinleyerek alınacak tedbirler konusunda görüş alışverişinde bulunan Tosunoğlu, Espiye okul ve kurum müdürlerine hitaben; “Ülke olarak birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde her türlü zorluğun üstesinden geleceğiz. Deprem felaketi sonrası yardım çalışmalarına özverili destek veren tüm eğitim mensuplarına ilçe milli eğitim müdürleri nezdinde bir kez daha can-ı gönülden teşekkür ederim İlimizdeki eğitim öğretim faaliyetlerinin yürütülmesinde şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm yöneticilerimizin öğretmenlerimizle ekip ruhu içerisinde hareket ederek gereken titizlik ve hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum” diye konuştu.