Ücretsiz olarak yapılacak kayıtlardan sonra geçen dönem olduğu gibi bu dönem de, çeşitli atölyeler vasıtasıyla katılımcıların fikir alışverişinde bulunabilecekleri, nitelikli sohbet edebilecekleri ve ilgi alanlarına yönelik olarak kendilerini geliştirebilecekleri bir eğitim yılı daha hedefleniyor.
Faaliyetler arasında, her ay alanında uzman kişiler tarafından yapılacak olan Workshoplar ve Söyleşiler de yer alacak, katılımcıların uzmanlarla tanışma fırsatı bularak onların da bilgilerinden faydalanabilmeleri sağlanacak.
‘Düşün Mümkün Kıl’ ilkesiyle 8 ay sürecek olan, 16 yaş ve üzeri herkesin kayıt yaptırabileceği, katılım belgeli 9 farklı atölye, hafta içi saat 18.30-20.30 saatleri arasında gerçekleşecek.
Ekim ayında başlayacak derslerde koordinatörler ise şu şekildedir:
İletişim Atölyesi: Akademisyen Dr. İsmail Cem Feridunoğlu, Edebiyat Atölyesi: Yazar Hakkı Özdemir, Sosyoloji Atölyesi: Akademisyen Doç. Dr. Mustafa Bakırcı, Giresun Şehir Tarihi Atölyesi: Yazar Mehmet Fatsa, Giresun Halk Bilimi Atölyesi: Araştırmacı/Yazar Hüseyin Gazi Menteşeoğlu, Müzik ve Biçiml. Atölyesi: Müzisyen, Şair, Yazar ve Besteci Selçuk Küpçük, Sinema Tarihi Atölyesi: Akademisyen Dr. Mehtap Özsoy, Felsefe Atölyesi: Akademisyen Dr. Deniz Kurtyılmaz, Dijizalim Atölyesi: Akademisyen Doç. Dr. Yasin Söğüt.(Giresun Belediyesi)