DOKAP ile Bulancak Kaymakamlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü arasında imzalanan bir protokolle; Geleceğe Hazırlık Atölyeleri Projesi, Giresun Güre Engelliler Okulu Özel Eğitimde Yenilikçi Yaklaşımlar Projesi, Giresun Yavru Alabalık Üretimini Geliştirme Projesi, DOKAP Bölgesi Fındık Altı Yumurta Tavukçuluğu Projesi ve Giresun Kırsal Gelir Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi Projesi olmak üzere toplam 5 adet projenin ön protokolleri imzalandı.
Valilik Konferans Salonu’nda düzenlenen imza töreni ile söz konusu projelerin ön protokol imzaları; Vali Enver Ünlü ve DOKAP Başkanı Hakan Gültekin ile ilgili kurum amirleri; Bulancak Kaymakamı Ali İkram Tuna, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Muhammet Angın tarafından atıldı.
VALİ ÜNLÜ : “MARİFET İLTİFATA TABİDİR”
İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı öncesi gerçekleştirilen imza töreninden önce bir konuşma yapan Vali Ünlü “İlimiz adına, ilimizin ekonomik, sosyal ve kültürel yönden kalkınması adına çok önem verdiğimiz ve DOKAP Başkanımızın, Bulancak Kaymakamımızın yakından takip ettiği projelerden de sizlerin haberdar olmasını arzu ettim. Hazır böyle müstesna bir doku bir aradayken, yatırımcı kurum ve kuruşlar bir aradayken sizlerin de bu projelerden haberdar olmamasına gönlüm el vermedi. Hani derler ya ‘marifet iltifata tabidir’. Projelerin, protokol aşamasına geldiğini öğrendiğimde, imza aşaması öncesinde bu protokolleri sizlerin huzurunda imzalamanın şehrimize de bir moral olacağı, yatırımlarımızın bu şekilde daha büyük bir ivme kazanacağı düşüncesiyle, bu mutluluğu sizlerle de paylaşmak istedim. Emeği geçen tüm çalışanlarımıza, DOKAP Başkanımızın şahsında projede çalışan DOKAP çalışanlarına ve bu projelerde çalışan tüm arkadaşlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. DOKAP Başkanımız birazdan detaylarını açıklayacak” dedi.
İmzalanan protokoller sonucunda detayları açıklanan projeler;Geleceğe Hazırlık Atölyeleri Projesi kapsamında; Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Saraçlı Mahallesinde bulunan 5 dönüm araziye sahip, kullanılmayan okulda, robotik-kodlama, insansız hava aracı kullanımı, dijital tasarım atölyesi ve dijital tarım atölyelerinin açılması, bu atölyeler ile öğrencilerin dijital becerileri ile yeterliliklerinin geliştirilmesi, edindikleri bilgi ve becerileri uygulama olanağının sağlanması, üretime yönelik ürünler ortaya çıkarmaları ve nihayetinde istihdam edilebilirliklerine katkı sağlanması amaçlanıyor.
Giresun Güre Engelliler Okulu Özel Eğitimde Yenilikçi Yaklaşımlar Projesi kapsamında; Güre Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademesinde duyu bütünleme odası kurmak, gerekli materyallerle donatmak (denge tahta ve çanakları, duyu bütünleme topları, motor aktivite setleri, taktil /dokunsal materyaller, dil ve konuşma ürünleri, dikkat geliştirme araçları vb.) özel eğitime uyarlanmış bir sanal gerçeklik (VR) uygulaması geliştirmek, uzaktan ve yüz yüze eğitimlerde etkili bir şekilde kullanmak ayrıca öğrencilerin geçirdiği şiddetli öfke krizi durumlarında kullanılmak üzere bir mola odasının hazırlanması hedeflenmektedir.
Dokap Bölgesi Fındık Altı Yumurta Tavukçuluğu Projesi kapsamında; Bina inşaatı (7x15 m), Folluk (12’li) 8 Adet, Yemlik 10 Adet, Suluk 10 Adet, Elektrik Tesisatı(aspiratör, aydınlatma, Ozon Sistemi dahil), Tel Örgü (2 metre yükseklik) 200m, Beton Zemin 20m3 (105 m2x20 cm), Yarka(16 haftalık) 500 Adet alımı olarak planlandı.
Giresun Yavru Alabalık Üretimini Geliştirme Projesi kapsamında; Kurulacak 8 adet yavru alabalık işletmesiyle imzalanacak taahhütname ile yavru alabalık üretimi sağlanacak. İşletmeler, kurulacak birlik (Su Ürünleri Yetiştiriciliği Birliği) çatısı altında faaliyetlerine devam edecek olup Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından eğitim, teknik destek ve düzenli denetim faaliyetleri gerçekleştirecek.
Giresun Kırsal Gelir Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi Projesi kapsamında; DOKAP Bölgesi İllerin ve Bölgelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırmasına (SEGE-2017) göre gelişmişlik seviyesinde 5’inci kademe 53’üncü sırada yer alan Giresun ilinin, küçük aile işletmelerinin ürün yelpazesini genişletip, geliri çeşitlendirerek artırmak ve yerelde ürün işleme pazarlama teknikleri kapasitesini artırarak bölgenin sosyo-ekonomik gelişmesine direkt katkı sağlamak amaçlanmaktadır.