Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin (RTEÜ) dönem başkanlığını yürüttüğü Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Bölgesi Üniversiteler Birliği (ÜNİ-DOKAP) 2020 yılı üçüncü üst kurul toplantısı,Giresun Üniversitesi Rektörü Yılmaz Can’ın da katılımıyla dijital ortamda gerçekleşti. Toplantıda güz yarıyılında eğitim ve öğretim faaliyetlerinin büyük oranda dijital imkanlar kullanılarak uzaktan öğretimle yapılmasına ve pandemi döneminde eğitim öğretim kalitesinin artması ve öğrencilerinin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için DOKAP üyesi 15 üniversitenin ortak hareket etmesine karar verildi.
Eğitim ve Öğretim Süreçlerinin Değerlendirilmesi
ÜNİ-DOKAP üyesi üniversite rektörlerinin, video konferans yöntemiyle internet üzerinden bir araya geldiği toplantının gündemini, “Eğitim ve Öğretim Süreçlerinin Değerlendirilmesi” konusu belirledi. Toplantıya; ÜNİ-DOKAP Dönem Başkanı RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan İnan, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin ve Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu katıldı.
Toplantıda; Yükseköğretim Kurulu’nun “Küresel Salgında Yeni Normalleşme Rehberi”, Sağlık Bakanlığı’nın görüşleri, pandeminin ülkemizde geldiği son durum, öğrencilerin seyahat, konaklama, sosyal koşullar ve sürdürülebilir eğitim öğretim süreçleri gibi birçok faktör ve bunların salgının yayılması üzerindeki etkisi detaylı olarak değerlendirilmiş ve Güz Yarıyılında eğitim-öğretimin büyük oranda dijital imkânlar kullanılarak UZAKTAN ÖĞRETİM yöntemiyle yapılmasına,Pandemi döneminde eğitim-öğretimin kalitesinin artması ve öğrencilerinin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için 15 üniversitenin uzaktan öğretimde iş birliği içerisinde hareket etmelerine,Öğrencilerin, 15 Üniversitenin mevcut şartlarda kütüphane v.b. kampüs imkânlarını kullanmalarına,Eğitim öğretim süreciyle ilgili ayrıntılı kararların Üniversite Senatoları tarafından alınarak kamuoyuyla paylaşılmasına, karar verildi.