Çalışmalar kapsamında, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Yavuz, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Sedat Sarıgül, Psikolojik Danışmanlar Yeşim Özdemir ve Ahmet Yılmaz, Seyyid Vakkas Öğrenci Yurdunda konaklayan aileler ve öğrencilerle bir araya gelerek okula kayıt ve devam süreçleri konusunda bilgilendirmeler yaptı.

8. sınıf, 12. sınıf ve mezun durumda olan öğrencilere LGS ve YKS sınavlarına hazırlanmaları konusunda rehberlik çalışmasının gerçekleştirildiği çalışmalarda öğrencilerin ihtiyaçları tespit edilerek, verimli ders çalışma, test çözme teknikleri, sınav süreci ve sınav kaygısını azaltmaya yönelik bilgi ve tavsiyeler verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, müdürlük olarak tüm eğitim kademelerinde öğrencilerin en iyi eğitimi almaları için aralıksız olarak çalıştıklarını dile getirdi. Afetin öğrenciler üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılması için yapılan rehberlik çalışmalarının önemine vurgu yapan Tosunoğlu, el birliğiyle bu zorlu sürecin atlatılacağını dile getirerek; “Gerek okullarımızdaki sınıf ve branş öğretmenlerimiz, gerekse rehber öğretmen/psikolojik danışmanlarımız her daim öğrencilerimize destek oluyor. Eğitimde verimliği artıran söz konusu rehberlik faaliyetlerimiz il genelinde artarak devam edecektir.” dedi.