Giresun’da Cumhuriyetin 100.yılı etkinlikleri valilik önünde gerçekleştirildi,Törende Vali Mehmet Fatih Serdengeçti ve Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, milletvekilleri,siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri halkın bayramını kutladı.

Cumhuriyetimizin ilanının 100’üncü yılına ulaştığımız bugünleri coşkuyla kutlarken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklâl Harbimizin zafere ulaşmasında ve devletlerimizin kuruluşunda vazife üstlenen kahraman ecdadımızı rahmet ve saygıyla yâd ediyorum diyen Vali Mehmet Fatih Serdengeçti ;” Başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere, bağrımızdan çıkan 42. ve 47. Gönüllü Alaylarının kahraman neferlerini, şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleri olan Aziz Şehitlerimizi ve bu uğurda canlarını hiç çekinmeden ortaya koyan kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.

Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapıldığı törende, şiirler okundu, halk oyunları gösterileri sunuldu.Jandarma ve polis özel harekat görevlilerince çeşitli gösterilerin yapıldığı kutlama etkinliği, geçit töreniyle sona erdi.(Haber Merkezi)