Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Vakıf Katılım Bankası iş birliğinde gerçekleştirilen programda Goncagül ve ekibi, Hacivat-Karagöz, Nasrettin Hoca, çocuk ilahileri, kukla, jonglör gösterisi gibi etkinliklerle çocukları eğlendirdi.

Giresun 19 Eylül Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen program, 15 Temmuz Çıtlakkale Kur’an Kursu 4-6 yaş grubu öğrencisi Betül Sümeyye Yeşil’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

“Çocuklarımız yarınlarımızın ümididir”

Programda konuşan Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, kadim gelenekte var olan oyunların ve mizah karakterlerinin gelecek kuşaklara tanıtılarak kültürel unsurların ve değerlerin aktarımına destek sağlamanın önemine dikkat çekerek, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın milli ve manevi değerlerimizi daha iyi tanımaları ve bu değerleri yaşatmaları amacıyla güzel bir program gerçekleştiriyoruz. Bugün burada, çocuklarımızın eğlenirken öğrenebileceği, kültürel mirasımızı tanıyabileceği güzel etkinlikler yer alacak.

Bu programların düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bu vesileyle, çocuklarımızın eğitimine ve gelişimine katkıda bulunmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Onların sağlam bir karakter ve bilgi birikimiyle yetişmeleri, bizlerin en büyük önceliğidir.” dedi.