Giresun TSO Başkanı Çakırmelikoğlu, Giresun’da Coğrafi İşaretlere önem verildiğini vurgulayarak, “Alucra Oğlak Kebabı, Giresun Fındık Ezmesi, Giresun Kalınkara Fındığı / Giresun Karası, Giresun Sivri Fındığı, Giresun Tombul Fındığı, Görele Dondurması, Piraziz Elması, Tamzara Dokuması, Çamoluk Şeker Fasulyesi, Çavuşlu Ekmeği ve Şebinkarahisar Dutu Giresun’un Coğrafi İşaretli ürünleridir. Bu ürünleri yerel kalkınmanın anahtarlarından biri olarak gören ve katma değerlerinin artırılmasına yönelik çalışmalarda öncü rol üstlenen DOKA, odamızın da içinde yer aldığı yeni bir proje başlattı. Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında yürütülen Karadeniz Coğrafi İşaretler Ağı Projesi ile bölgedeki coğrafi işaretli ürün üreticilerine, bu ürünleri üretmek veya pazarlamak isteyenlere eğitim verilecek” dedi.
“Giresun eğitimi 22 – 26 Şubat’ta yapılacak”
Giresun TSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Giresun’daki eğitimlerin 22 – 26 Şubat 2022 tarihlerinde Giresun Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılacağını da belirterek, şunları söyledi:“Eğitimler Coğrafi İşaretli Ürün Üreten Firmaları Kurumsallaştırma Desteği, Coğrafi İşaretlerde Markalaşma ve Marka Yönetimi, Coğrafi İşaretli Ürünleri Ticarileştirme ve Ticarileşme Modelleri ile Coğrafi İşaretli Ürünlerin Dijital Pazarlaması- E-Ticaret Çalışmaları konu başlıklarından oluşacak. Giresun’da coğrafi işaretli ürünleri tescil eden kurumların temsilcilerini, coğrafi işaretli ürünleri üretenleri, pazarlayanları, ayrıca coğrafi işaretli ürünleri üretmeyi ve pazarlamayı düşünenleri, alanında yetkin kişiler tarafından verilecek ve çok faydalı olacağına inandığımız tamamıyla ücretsiz bu eğitimleri almaya davet ediyorum.”
Çakırmelikoğlu, eğitim programına başvuruların www.karadenizci.com internet sitesi üzerinden yapılabileceğini, ancak başvuru yapmakta gecikenlerin eğitim programının yapılacağı salonda da kayıt yaptırabileceğini vurguladı.