AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk’ten Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette Giresun’un ekonomik durumu ve yatırım öncelikleri görüşülürken Çakırmelikoğlu Giresun’un beklenti ve taleplerini iletti.
Giresun’un ekonomik durumu ve yatırım öncelikleri konularının ele alındığı ziyarette Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’nın taleplerini ve Giresun’un beklentilerini dile getiren Giresun TSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu; “Giresun demiryolu ulaşımı iki projede değerlendirilmelidir. Erzincan-Gümüşhane-Tirebolu Projesi gündem dışına itilmemeli ve güzergah bu doğrultuda olmalıdır. Samsun-Sarp demiryolu projesi ise sahile entegreli bir şekilde etüt çalışmaları başlatılmalıdır. Samsun-Ordu-Giresun-Trabzon-Rize ve Artvin’i kapsayan yük ve yolcu taşımacılığı yapabilecek demiryolu projesi, ülkemiz ve bölgemizin lojistiğine ciddi katkı sağlayacağı göz ardı edilmemelidir.” dedi.
“Giresun Güney Çevre Yolu Projesinin yatırım kararı alınarak çalışmaların startı verilmelidir” diyen Çakırmelikoğlu, bu projenin sadece bir ulaşım aksı olarak değerlendirilmemesi gerektiğine vurgu yaparak, ticari ve sosyal alan kazanımlarına da dikkat çekti.
Başkan Çakırmelikoğlu’nun görüşmede dile getirdiği başlıklar ise şöyle;
“Giresun turizminde doğanın artı bir avantaj olduğunu biliyoruz. Bu konuda yaylalarımızın altyapı yatırımları yetersizliği giderilmeli, ayrıca özel müteşebbislerin turizm yatırımlarının önü açılmalıdır. Bu bakımdan Kulakkaya, Bektaş, Kümbet, Sisdağı, Gölyanı Obası ve Paşakonağı gibi yaylalarımızda mülkiyeti hazineye ait taşınmazların tahsisi önemlidir. Bu alanların 1/1000 ölçekli imar planları çıkartılarak turizm alanları tek tip proje ile yatırımcıya sunulmalıdır.
Giresun-Dereli yolunda devam eden tünel ve yol iyileştirme çalışmaları hızlandırılmalıdır. Ayrıca Dereli-Şebinkarahisar yolu iyileştirme projesi de 2021 devlet yatırım programına alınmalıdır.
Giresun için önemli olan 3.OSB çalışması acilen başlatılmalıdır. Şuan kapasitesi dolu hale geldiğini gördüğümüz Bulancak OSB’nin ardından doğu yakasına karma bir OSB yatırımı etüt edilmelidir.
Giresun şehir merkezinin trafik sorunu çözüme kavuşturulmalıdır. Bulancak durağına bat çık projesi sümen altı edilmemelidir. Şehir içinde geniş otopark alanları ile kamulaştırmalar çerçevesinde komşu vilayetlerdeki gibi kentsel dönüşüm sahaları oluşturulmalıdır. Şehiriçi ana yolları genişletilmesi için devlet olanakları kullanımı sağlanmalıdır.
Giresun merkez ilçe başta olmak üzere ticari alanların yetersizliğinden dolayı sektörel büyüme olanaklarından muzdarip kuru gıda, beyaz eşya, mobilya, metal ürünleri, butik fındık mamulü tesisleri ile oto galeri sitesi gibi alanlar acilen yatırıma dönüştürülmelidir.
Pandemi döneminde hizmet sektörü yoğun, bir çok sektörde kapanma ve faaliyet durdurmalardan dolayı oluşan ticari olumsuzlukların önüne geçecek vergi ötelemesi ve faiz affı ile faizsiz kredi desteği ve 2021 yaz döneminde topyekün sicil affı mutlak gündeme alınmalıdır.
Giresun limanından -Bulancak durağı girişli- Odamıza araç yolu verilmesi ayrıca eski tarihi yapısına uygun Taşbaşı parkına yaya üstgeçidi planlanmalıdır.
Giresun turizminin en önemli avantajlarından biri olan Giresun şehir merkezi batı yakası plajları projesi 2021 yılında yatırıma dönüşmesi sağlanmalıdır.
Yeni stad ile TOKİ ye devredilen Atatürk Stadı alanı Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda sadece millet bahçesi ile şehrin sosyal, sanatsal ve sportif kullanımına sunulmalıdır.
Espiye-Yağlıdere-Alucra yolunun iyileştirme projesinin hızlandırılması, Kurtbeli tünel projesinin ise 2021 yılında yatırıma dönüştürülmesi, Karadeniz’in Doğu Anadolu’ya en kısa ve eğimi en düşük bağlantıdan ulaşımına olanak sağlanması desteklenmelidir.”
Giresun Milletvekili Cemal Öztürk ise, yatırımları ve iş dünyasının taleplerini yakinen takip ettiklerini ifade etti.
AK Parti Milletvekili Öztürk, “Giresun Güney Çevre Yolu Projesinin sürecini değerlendirdi ve “Muhtemel 47 km. lik bir uzunluğa sahip çevre yolu bugünkü rakamlar ile 500 milyon dolara mal olması beklenmektedir. Ordu Çevre Yolu projesi tamamlandıktan sonra Giresun projesinin başlaması beklenmektedir. Samsun’dan Sarp’a kadar bu bir devlet projesi, transit geçiş güzergahıdır. Bizlerde projeyi yakından takip ediyoruz. Şuan 22 Ağustos tarihinde yaşanan sel afetinin yaralarının sarılması önceliğimiz. Bu noktada Sayın Cumhurbaşkanımız konuyu yakından takip etmekte ve üç bakanımızda Dereli, Doğankent ve Çaldağ başta olmak üzere sel afetinden mağdur olan vatandaş ve yörelerimiz ile ilgilenmektedirler. Giresun Özel İdaresi’nin yeniden yapılanması ve borç ödeme süreci de planlı bir şekilde sürmekte, bu doğrultuda 2021 yılında borç yapısının temizlenmesini ön görmekteyiz.” açıklamasında bulundu.
Ziyarette Giresun Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu başkan yardımcısı Mustafa Halilbeyoğlu, yönetim kurulu üyesi Hakan Güngör, Halit Aydın, Ergin Kılıçaslan, Eyüp Çiftçi’nin yanı sıra Ak Parti Giresun İl Başkanı Kenan Tatlı ve AK Parti Giresun Merkez İlçe Başkanı Mehmet Başer’de yer aldı.