İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu'nun katılımıyla açılışı yapılan fuarda, BİLSEM öğrencilerinin danışman öğretmenleri rehberliğinde hazırladıkları projeler yer aldı.  Fuarın açılışı İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu ve Şube Müdürleri İsmail Babur, Şakir Marancı, Murat Yavuz ve Alper Aydın ile okul ve kurumlarından yönetici, öğretmen ve öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleştirildi. Açılış kurdelesinin birlikte kesilmesinin ardındansergilenen çalışmaların yer aldığı stantları gezen Müdür Tosunoğlu, projeler hakkında öğrenci ve öğretmenlerden bilgiler aldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu fuarla ilgili yaptığı değerlendirmede; “TÜBİTAK proje faaliyetleri, öğrencilerimizin bilimsel araştırmalara yönelmeleri, takım çalışmasını öğrenmeleri ve proje hazırlama becerisi kazanmaları açısından önemli. Bilim Fuarları, proje çalışmalarının sergilenmesinin yanı sıra okullarımıza da farklı bir heyecan  katmakta.
 Giresun BİLSEM Müdürü Arman Genç nezdinde, fuarın hazırlık ve organizesinde emeği geçen tüm yönetici, öğretmen ve öğrencilere teşekkür eder,  başarılarının devamını dilerim.” ifadelerine yer verdi.