2024 yılı için planlanan 600 bin baş besilik erkek sığırın, Et ve Süt kurumu (ESK) tarafından gerçekleştirilecek olan fiili ithalatı kapsamında, Sığırcılık İşletmesi Kapasite Raporunda “Besi Hayvanı Ahırı Kapasitesi" 200 baş ve üzerinde olan yetiştiriciler başvurularını İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne yapacaklar  ve başvuruları talimat hükümlerine göre Hayvancılık Genel Müdürlüğünce değerlendirilecek. “Besi Hayvanı Ahırı Kapasitesi" 200 başın altında olan yetiştiriciler ise besilik sığır ithalat başvurularını Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliğine yapacak ve başvuruları Et ve Süt Kurumunca değerlendirilecek.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, konuyla ilgili yapılan duyuruda; “Besilik sığır ithalat başvurusu uygun bulunan başvuru sahiplerinin bilgileri, ithalat izin dönemi ve izin miktarlarını gösterir liste Hayvancılık Genel Müdürlüğü'nün web adresinde yayınlanacak, ayrıca Et ve Süt Kurumu ile Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğüne gönderilecektir. Besi hayvanı ahırı kapasitesi 200 baş ve üzerinde olan yetiştiriciler; besilik sığır ithalatı ön müracaatlarını 2 Şubat’a kadar İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne yılda bir defa yapacak, hayvan almak istedikleri dönemi ön başvuru dilekçesinde bildirecektir.  Besi hayvanı ahırı kapasitesi 200 baş altında olan gerçek veya tüzel kişilere ait besilik sığır ithalat başvuruları ise Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliğine yapılacak olup;  başvurular Et ve Süt Kurumunca değerlendirilecektir. İşletme besi hayvanı ahırı kapasitesi 200 baş altında olan işletmelere, yıl içinde en fazla 40  baş besilik sığır ithalat izini verilecektir.​

İthalat başvurusunda bulunulan gerçek ve tüzel kişilerin işletmesi 01 Ocak 2023 tarihi ve daha öncesi bir tarihte Türkvet sisteminde kendi adına kayıtlı olmalıdır. Ayrıntılı bilgi almak isteyen yetiştiricilerimizin İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimize başvurmaları önemle duyurulur.” ifadelerine yer verildi.