Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, 2019 yılının Nisan ayında başladıkları hizmet yolculuğunda birçok hizmete imza attıklarını belirterek, 2019’da taahhüt ettikleri hizmetlerin hedefinin 2028 olmasına rağmen yüzde 75’ini hayata geçirdiklerini söyledi.

Görevi devralırken mevcut borcun belediye bütçesinin iki katı olduğunu belirten Başkan Şenlikoğlu gelinen süreçte mevcut bütçenin yarısı kadar bir borçları olduğunu belirterek ;” Bir taraftan yatırım yaparak, bir taraftan da reel anlamda bütçenin yarısına borcu düşürdük. Bu mali tablo açısından bir başarı. Görev süremizde 2,5 Milyar TL’yi aşkın bir yatırım yaptık. Bunlar Giresun Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla yapılmış yatırımlardır” dedi.

Başkan Aytekin Şenlikoğlu, 4, 5 yıllık süre içerisinde hayata geçirdikleri ve yapımı devam eden projeleri de şu şekilde açıkladı:Tamamlananlar: Bulancak Durağı ve Şehir Girişi Projesi, Sahil Yolu Aydınlatma Projesi, Kale Aydınlatma ve Çevre Düzenleme Projesi, Cephe Yenileme ve Sokak Sağlıklaştırma Projesi, Plajlar Bölgesi 1. Etap Projesi, Giresun Belediyesi Sosyal Tesisleri Projesi, Belediye Yeni Hizmet Binası Projesi, Yeni Şantiye Tesisleri Projesi, 3 adet Yöresel Ürünler Pazarları Projesi, 4 adet Prestij Cadde Projeleri, Gençlik Açık Ofisi Projesi, Düşünce Okulu Projesi. Aşevi Projesi, Jeoradar Projesi, 3 adet Bilgi Evi Projesi (Dördüncüsü yapılıyor), Çocuk Sokağı Projesi.

Devam edenler: Kentsel Dönüşüm Projesi, Doğu Park ve Galericiler Sitesi Projesi, Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi, Bisiklet ve Yürüyüş Yolu Projesi, Sokakbaşı Yöresel Ürünler Pazarı ve Meydan Düzenleme Projesi, Kent Ormanı Projesi, Özgürlük Yolu Yenileme ve Çevre Düzenlemesi Projesi, Aksu DSİ Köprü Projesi, Uzuncakum Balıkçı Barınağı Projesi.”(Haber Merkezi)