Bulancak Belediyesi Zabıta ekipleri, kaldırım ve yol işgallerine karşı mücadeleyi taviz vermeden sürdürüyor. İlçe Tarım Müdürlüğü ile ortak yürütülen denetimlerde, şehir genelinde özellikle vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanlardaki işgallerin tamamen ortadan kaldırılması hedefleniyor.

Zabıta ekiplerinin uyarılarına rağmen kurallara uymayan bazı esnafın kaldırım ve yol işgali yaptığı tespit edildi. Son denetimlerde, masa, sandalye ve malzemelerle kaldırımları işgal eden işletmelere cezai işlem uygulanarak, kaldırımlardaki izinsiz ürünler toplatıldı. Tavuk ürünlerini izinsiz olarak dışarı koyan esnafa da gereken yasal işlemler yapıldı.

 “Kaldırım ve Yol İşgallerine Asla Göz Yumulmayacak”

Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, yayaların güvenliği ve trafik akışının düzenli sağlanması için bu tür işgallere kesinlikle müsamaha göstermeyeceklerini belirtti. Başkan Sıbıç, “Kaldırım ve yol işgali yapanlara karşı denetimler sıkı bir şekilde devam edecek. Kural ihlallerine karşı gereken her türlü yasal işlem uygulanacaktır,” diyerek kararlılıklarını vurguladı.

Belediyeden yapılan açıklamada ;”Bulancak Belediyesi ve İlçe Tarım Müdürlüğü, halk sağlığını ve şehir düzenini tehdit eden işgallere karşı mücadelesini tavizsiz bir şekilde sürdürecek. Kurallara uymayanlar için yaptırımlar uygulanacak ve bu konuda geri adım atılmayacak” ifadelerine yer verildi.