Şenyürek, yaptığı açıklamada, hükümet tarafından uygulanan parasal sıkılaştırma ve krediye erişimin zorlaştırılmasını içeren politikaların hızlanmasıyla; faizlerinin de yüzde 60-70 bandına yükselmesinin iflas ve kapanmaları arttırdığını söyledi.

Ülke genelinde olduğu gibi Giresun’da da kapanan şirket sayısındaki artışa dikkat çeken Şenyürek, “ Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) yayınladığı Ticaret Sicili rakamlarına göre 2023 yılı genelinde bir önceki seneye oranla; Giresun’da kapanan şirket, gerçek kişi ticari işletmesi ve kooperatif sayısında yüzde 26’lık artış yaşandı. Ayrıca aynı dönemlerde tasfiye sürecine giren işletme sayısında da yüzde 15’lik artış söz konusu. Faaliyetlerini sürdüren işletmelerin büyük bir kısmında ise ticari durgunluk yaşanmaktadır” dedi.

Şenyürek, 2024 yılının ilk 3 ayında Giresun’da 15 işletmenin daha kapandığını, 8 şirketin ise tasfiye sürecine girdiğini belirtirken, aynı dönemde 2023 yılına oranla yeni açılan işyeri sayısında da yüzde 20’lik düşüşün olduğunu sözlerine ekledi.