Süper Ligin 8. Haftasında Göztepe deplasmanında ilk üç puanını alan GZT Giresunspor ardından 9.hafta mücadelesinde konuk ettiği Rizespor’u da yenerek 2’de 2 yaptı. Oyuncularını mücadelelerinden dolayı tebrik eden teknik direktör Hakan Keleş yakaladıkları çıkışı devam ettirerek üst sıralara tırmanın hesaplarını yapıyor.

Milli maç arasını iyi değerlendirdiklerini dile getiren Hakan Keleş, “Bu maça da iyi hazırlandığımızı düşünüyorum. Maçın başında yine üstün olan taraftık. Rakip eksik kaldıktan sonra da üstünlüğümüz devam etti. Ceza sahasında toplarla buluştuk, ancak sonuçlandırmada sıkıntılarımız vardı. Daha önce oyunu koparabilirdik. Rakibimize de çok fazla pozisyon verdiğimizi düşünmüyorum. Genel olarak oyun üstünlüğü ve kazanılan 3 puan beni mutlu etti. Bir çıkışımız var. Bunu devam ettirip üst sıralara doğru tırmanmak istiyoruz” dedi.

"Bir iki galibiyetle iş bitmiyor"

Keleş, alınan bir iki galibiyetle işin bitmediğini, ligin uzun bir maraton olduğunu ifade ederek, “Önümüzde şimdi bir Gaziantep maçı var. Ona da çok iyi bir şekilde, moralli bir şekilde hazırlanacağız. Deplasmanlarda da iyi oynuyoruz. Şu ana kadar oynadığımız çoğu maçta da hep üstün taraftık. İnşallah orada da hakettiğimiz bir 3 puan alıp döneriz” diye konuştu.

 “Kalemizi gole kapattık”

Giresunspor ligde oynadığı son iki karşılaşmada kalesini gole kapatmayı başardı.Yedi maçta ağlarında dokuz gol gören ekibimiz, Göztepe sınavında gol yememeyi başarmıştı. Çotanaklar, Çaykur Rizespor maçında da kalesini kapattı.Okan Kocuk Ç. Rizespor karşılaşmasında da 90 dakika görev alırken Onurcan yedek bekledi.

 “Golle tanıştı”

Giresunspor'un Yeni Zelandalı oyuncusu Champness, Süper Ligdeki ilk golünü Çaykur Rizespor'a attı.

Aziz Behich gibi milli maçtan dönen genç kanat oyuncusu, Çaykur Rizespor maçında 82’de oyuna girdi. Zelandalı, 90+4’de kaleciyi avladı ve Çotanak armalı formasıyla ilk sayısını kaydetti.