Tarım ve Orman Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan işbirliği çerçevesinde 'Tohum Ver Fidana Dönüşsün" projesi hayata geçti.

Hacı Osman Erilli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin çevre, beden ve ruhsağlığını korumak, kişisel ve sosyal yaşamdaki bir kısım olumsuz alışkanlıklara alternatif çözüm önerileri geliştirmek, toplumda farkındalık oluşturmak, toprağa, ağaca, yaşama karşı farklı bakış açıları geliştirmek için başlatılan projede ana hedef öğrencilerin çevreye karşı olan duyarlılığını arttırmak, aidiyet duygu ve sorumluluğunu geliştirmek, bu sayede çevreyi seven koruyan ve ağaçlandıran bilinçli bireyler yetiştirmek.  

Tarım ve Orman Bakanlığı’nca organize edilen "Geleceğe Nefes" etkinliği kapsamında fidan dikimi seferberliğine katılan öğrenci ve gençlerin yoğun ilgisini sayesinde öğrencilerimizin kendi fidanlarını yetiştirmeleri amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünal Saraçoğlu tarafından öğrencilerimize fidan kapları ve tohumları teslim edildi.

Fidanların dikimi ile ilgili Milli Eğitim Müdürü öğrencilere kısa bilgiler verdikten sonar okul tarafından fidanların dikimi ile ilgili bilgilendirme videosu öğrencilere izlettirildi. Okul idarecileri, Tarım ve Orman Bakanlığı başta olmak üzere Alucra Orman İşletme Şefliğine ve çalışanlarına bu anlamlı proje için teşekkürlerini iletti.