AK Parti teşkilatlarının 81 ilde aynı zamanda gerçekleştirdikleri temayül yoklaması dijital ortamda yapılırken Giresun il ve ilçelerinden toplam bin 99 delege katılım sağladı.

Giresun il, ilçe ve belde belediye başkan aday adayları için gerçekleştirilen temayül yoklaması; AK Parti MKYK Üyesi ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz’ın Başkanlığındaki, Erzurum Milletvekili Fatma Öncü, Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan ve Yozgat Milletvekili Süleyman Şahan’dan oluşan komisyon tarafından yürütüldü.Komisyona başkanlık eden AK Parti MKYK Üyesi ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz, yaptığı açıklamada, 26 Kasım Pazar günü saat 10.00 itibariyle 81 ilde aynı zamanda temayül yoklamalarının başladığını belirtirken, “Şuanda bütün illerimizde sorunsuz biçimde temayül devam ediyor. Giresun’da bin 99 delegemiz oy kullanacak. Teşkilatlarımız bizim için olmazsa olmazımızdır, Teşkilatlarımızdaki arkadaşlarımızın görüşleri bizim için çok değerlidir, AK Parti 11 milyon 500 bin üyeyle dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşudur. Bizler 11 milyon 500 bin kişilik büyük bir aileyiz” dedi.

Temayül yoklamalarının elektronik ortamda yapıldığını hatırlatan Yanılmaz, “Burada kullanılan her oy anında Genel Merkez’deki görünüyor, sisteme kaydediliyor. Bu akşam Sayın Cumhurbaşkanımız 81 ilimizde kullanılan oyları tek tek görecek. Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımızın selamlarını da sizlere iletiyorum. Bu uygulamayla çevreyi de koruyoruz, kağıt israfının önüne geçmiş bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

İhtiyaç duyulan il ve ilçelerde kamuoyu yoklamaları ve anketler de yapacaklarını kaydeden Yanılmaz; “Giresun’da hem ilimizden hem ilçelerimizden hem de beldelerimizde aday adaylarımız var. Ben aday adayı olan bütün kardeşlerimi tebrik ediyorum. Bende varım, hizmete talibim, bende bu yolda yürümek istiyorum diyerek aday adayı olmak partimiz için değerlidir, önemlidir, kıymetlidir. Şunu hepimiz biliyoruz ki belediyeler için yalnızca bir adayımız olacak. Aday adaylarımız bu süreç içerisinde çalışmalarını yürütecekler. Bu temayül yoklamaları bunlardan biri. Ancak aday adaylarımıza şunu da belirtmek istiyorum; önümüzdeki haftadan itibaren il, ilçe ve beldelerde ihtiyaç duyuldukça kamuoyu yoklamaları ve anketler yapacağız. Bu anketlerden çıkan isimlerde çok önemli. Bu süreç içerisinde aday adaylarımız bulundukları yerlerde kendilerini anlatsınlar, fakat başka adayları kötülemesinler. Çünkü her adayımız bizim için değerlidir,kıymetlidir. AK Parti bu konuda teşkilat terbiyesinin en iyi olduğu partidir. Bizde 15 aday adayı olur, 1 arkadaşımız aday olur, geriye kalan 14 arkadaşımız aday olan kardeşimizin kazanması için kendisi aday olmuşçasına onun için çalışır gayret eder. Ben neden aday olmadım diye küsmeyiz. Darılmayız, kenarda oturmayız, bana ne demeyiz, daha çok gayret ederiz, aday olan kardeşimizin kazanması için mücadele ederiz. Bu temayül yoklamamız başta Giresun olmak üzere tüm illerimize ve partimiz hayırlı olsun. İnşallah 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde kahir ekseriyetle başta İstanbul, Ankara ve Giresun olmak üzere, en yüksek oyu alacağız, en çok belediyeye sahip olacağız. Şu anda 810 olan AK Partili belediye sayısını daha yükseğe çıkarmanın mücadelesini vereceğiz. Tekrardan Giresun’umuza hayırlı olsun diyorum, ev sahipliğinden dolayı bütün teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.(İHA)