Bölgedeki fındık üreticileri, ilk olarak sahil kesiminde ağustos ayının ikinci haftası başlaması planlanan hasat dönemi için bahçelere girdi.Bahçelerde ot temizliği çalışmalarını yürüten üreticiler, son hazırlıklarını yavaş yavaş tamamlayarak, hasadı bekleyecek.

Kente Adıyaman'dan gelen tarım işçilerinden Hacı Yusuf Ekinci, Giresun'da 20-25 gün fındık hasadında çalışacaklarını söyledi.Giresun'da barınma imkanının kendilerini memnun ettiğini ifade eden Ekinci, "Valimize teşekkür ediyorum. Zaten her yıl gelip burada çalışıyoruz, buranın halkından da Allah razı olsun, duyarlı insanlar. Diğer yerler çalışma olanağı açısından düz, burası hep dağlık ama yine de biz burayı seviyoruz." dedi.

Ekinci, hasada her yıl ilk Giresun'dan başladıklarını, buradan daha sonra Sakarya'ya fındık hasadı için gideceklerini kaydetti.

Geçici Barınma Merkezinden konaklamak için iş buldukları yerlere gittiklerini aktaran Ekinci, şöyle devam etti:"Burası olmasa kalacak yerimiz yok, burada yatıyoruz, kalkıyoruz, banyomuz var, sıcak suyumuz var, tuvalet, mutfak var. Burayı yaparak çok iyi iş yaptılar. Zaten burayı yapmasalar insanlar parklarda kalıyordu, açık alanlarda kalıyorlardı, arabalar çocuklara çarpıyordu ama burası güvenli, iyi bir yer oldu."(AA)