13 Ekim Dünya Afet Risklerini Azaltma Günü dolayısıyla düzenlenen tatbikat programı, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, Giresun İl Afet ve Acil Durum Müdürü  Murat Cavunt, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Muzaffer Ergün,  Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Modaoğlu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Sedat Kurnaz, AKUB, AFAD, Giresun Belediyesi ve 112 Acil Yardım Müdürlüğü ekipleri ile okul yönetici, öğretmen ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Programda ilk olarak, görevliler tarafından öğrencilere yönelik "Afet Mobil Uygulaması" ve "Tahliye Uygulaması" konulu bilgiler verilerek video gösterimleri yapıldı. Programın tatbikat bölümünde, deprem anı (Çök-Kapan-Tutun) uygulamaları, bina tahliyesi, binada mahsur kalan yaralı ve afetzedelerin ekipler tarafından kurtarılması ve toplanma alanında buluşma gibi senaryo ve faaliyetler gerçekleştirildi. Tatbikat sonrasında ise MEB AKUB (Arama Kurtarma Birliği), AFAD, Belediye İtfaiye Müdürlüğü ve 112 Acil Yardım ekiplerinin, okul bahçesinde kurdukları stantlar, protokol üyeleri ile öğretmen ve öğrenciler tarafından gezildi.

Afetlere müdahalede kullanılan araç, gereç ve teçhizatlar konusunda ziyaretçi ve öğrencilere bilgiler verildiği programda katılımcı ve öğrencilere Afet Risklerinin Azaltılması konulu broşürler dağıtıldı.