Giresun Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde, akademisyenler tarafından öğretmenlere afet sonrası bireyler üzerinde oluşan travmalar ve etkileri, psikolojik sorunlar ve kaygılar konusunda bilgiler verilerek, afetler sonrası yapılacak psikososyal destek uygulamalarına dair önemli bilgiler paylaşıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu seminerle ilgili yaptığı değerlendirmede 6 Şubat'ta yaşanan deprem sonrası oluşan fiziki zararlar yanında tüm ülkenin sosyal, duygusal ve psikolojik olarak etkilediğini belirterek; “Afetin olumsuz etkilerini an aza indirmek için Bakanlığımız koordinesinde tüm okul ve kurumlarımızda öğrenci, öğretmen ve velilerimize yönelik psikososyal destek çalışmalarını aralıksız sürdürüyor ve düzenlenen seminer ile öğretmenlerimizin yürüttükleri çalışmaları destekliyoruz.” dedi. Seminerde konuşmacı olarak yer alan Giresun Üniversitesi akademisyenlerine teşekkür eden Tosunoğlu, rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlara çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Seminerde, Giresun Üniversitesinden Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlknur Meşe, Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmetler Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurullah Çalış, Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Berkan Şahin konuşmacı olarak yer alırken, Giresun Rehberlik ve Araştırma Merkezi hizmet bölgesindeki Merkez, Piraziz, Bulancak, Keşap, Yağlıdere, Espiye, Dereli ilçelerinde görev yapan Rehber Öğretmen ve Psikolojik Danışmanlar da hazır bulundu.