Bölgenin gelişimine katkı sağlayacak olan ve tarım sektöründen Milli Eğitim'e, turizmden diğer alanlara kadar geniş bir yelpazede yer alan 6 projenin imzaları atıldı

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenerek Giresun’da hayata geçirilecek olan 6 adet projenin imza törenine katıldı.

Programda, Giresun Valiliği başta olmak üzere farklı kurum ve kuruluşlara ait toplam 6 projenin imza töreni Vali Mehmet Fatih Serdengeçti’nin açılış konuşmasıyla başladı.

Vali Serdengeçti, yaptığı konuşmada “Bugün, Giresun’umuzun kalkınması için büyük önem taşıyan toplam 6 adet projenin kamu kurum ve kuruluş ortaklıklarıyla imzalanması vesilesiyle bir aradayız. Bu vesileyle, memleketimize hayırlı olmasını diliyor, projelerin başarılı bir şekilde hayata geçirilmesini temenni ediyorum.

Tarım sektöründen Milli Eğitim'e, turizmden diğer alanlara kadar geniş bir yelpazede yer alan bu projeler, bölgenin gelişimine ve insanımızın refahına önemli katkılar sağlayacaktır.

Sayın DOKA Genel Sekreteri Kemal Akpınar’a bugüne kadar gösterdiği desteklerden dolayı teşekkür ederken, yeni kaynaklarla ülkemizin ve ilimizin kalkınmasına katkı sağlamaya devam edeceğimize olan inancımı bir kez daha vurgulamak isterim.

Bu vesileyle, projelerin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, imza töreninin başarılı geçmesini diliyorum. Teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Ardından, DOKA yetkilileri tarafından Giresun ilinde desteklenen 6 adet projenin içerik ve faaliyetlerinin yer aldığı sunum gerçekleştirildi.

6 projenin ilgili kurumlar arasındaki protokol imzaları; Vali Mehmet Fatih Serdengeçti’nin eşliğinde DOKA Genel Sekreteri Kemal Akpınar, Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Muhammet Angın, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, Çamoluk Ziraat Odası Başkanı Ali Tatar, 125. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Cuma Kesme, Şebinkarahisar Belediyesi Proje Koordinatörü Cemil Ayhan ile Sınırlı Sorumlu Kadınlar Dokuyor Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi temsilcisi Hatice Cağcağ tarafından atıldı.

PROTOKOL İMZALARI ATILAN PROJELERDE NELER VAR?

-SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM TEKNİK DESTEK PROGRAMI

1. Konsept 28 Sarp-Kaya

2. Şebinkarahisar İlçesinde Yer Alan Kültür ve Turizm Varlıklarının Tanıtım Materyallerinin Oluşturulması

KATMA DEĞERLİ ÜRETİM TEKNİK DESTEK PROGRAMI

3. Yapay Zeka Araçları ve Uygulamaları Eğitici Eğitimi

4. Giresun İli Yöresel Ürünlerine Marka Değer Kazandırma Projesi

5. Fındık Tarımında Yapay Zeka ve Teknoloji Kullanımının Yol Haritasının Belirlenmesi

6. Kadınlar Dokuyor Projesi Teknik Destek Başvurusu