Giresun'da ilk tören, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başladı.Öğrencilerin ve vatandaşların katılımıyla, Atatürk Meydanı'na kadar "19 Mayıs Gençlik Yürüyüşü" gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Çalgan, tarihin en önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs'ın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından gençlere ithaf ve armağan edilerek ölümsüzleştirildiğini söyledi.

Bu ithaf ve armağanın gençler için hem büyük bir onur hem de çok önemli ve kutsal bir emanet olduğunun altını çizen Çalgan, "Sizler eşsiz bir kültür ve medeniyetin mirasçıları olarak, tevarüs ettiğiniz bu kıymetli hazinenin gereği sorumluluklarınızı elbette layıkıyla taşıyacak, milletimizin istiklal ve istikbali, izzet ve selameti için kendinizi her an ve durmadan geliştirecek, hızla değişen, dönüşen ve maalesef evrensel değerlere tutunmakta artık güçlük çeken dünya için yeniden ümit ve umut, nefes ve soluk olacaksınız." diye konuştu.

Halk oyunları ile çeşitli spor dallarında gösterilerin yapıldığı törene, Vali Vekili Davut Sinanoğlu, Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.(Haber Merkezi)