Türkiye Tarım ve Hayvancılık Birliği Onursal Başkanı ve aynı zamanda salep üreticisi İbrahim Ünye, mevcut sahlep üretiminin ihtiyacı karşılamadığını,  o yüzden ekonomik getirisi çok yüksek bir ürün olduğunu söyledi.

Tıbbi ve kozmetik alanlarda kullanılmasının yanı sıra dondurmanın hammaddesi olan sahlebin Giresun’da ilk defa üretimini kendisinin yaptığını ifade eden Ünye, “fındığa ek gelir sağlayacak önemli bir tarım ürünüdür. Deneme amaçlı olarak ilk defa ekimini yaptığımız sahlepten bire üç ürün almayı başardık” dedi.

İbrahim Ünye “bu sezon sahlep yaş olarak kilosu 180-250 TL arasında satılırken, kurutulmuş yumrular ise 800 TL’den alıcı buluyor. Kurutulmuş toz halinde ise bin 400 TL’den satılıyor” diye konuştu.