BUFAP Gönüllü Yöneticisi Duygu Kacar yaptığı açıklamada; "Koronavirüs salgın hastalığı sebebiyle ülkemizde Mart ayı itibariyle uzaktan eğitime geçilmiştir ve uzaktan eğitim süreci hala devam etmektedir. Bu süreç hem öğretmenler hem öğrenciler hem de veliler için zorlu bir süreç olmuştur. Uzaktan eğitimde herkes eşit imkân ve olanaklara sahip olmadığı için birçok öğrenci dezavantajlı durumda kalmıştır. En büyük dezavantajı ise yüksek kesimdeki köylerde internet sorunu olmasıdır. Birçok öğrenci uzaktan eğitim sürecine verimli bir şekilde katılamamakta ve derslerden geri kalmaktadır.  Öğrencilerin çok az bir kısmı derslere katılabilmektedir.

Eğitimde fırsat eşitliği ve herkesin kamu hizmetlerinden eşit şekilde yararlanmasını sağlamak amacıyla internet altyapısı çok önemli konudur" dedi.

Kacar; "Her yerde olduğu gibi Giresun'un ve Bulancak'ın yüksek kesimlerinin bir kısmında mobil internet altyapısı bulunmamaktadır yada internet çekmemektedir ve Giresun'un ve Bulancak'ın yüksek kesimlerinin çoğunda da sabit internet altyapısı bulunmamaktadır. Örneğin; Giresun ili Bulancak ilçesi Bayındır, Demircili, Tepeköy, Ardahan, Küçükdere köyü sadece mobil olarak da Damudere köyü, Dereli ilçesi Küçükahmet köyü, Güce ilçesi Akpınar ve Kuluncak köyü, Çanakçı ilçesi Yeni Şadı köyü, Aydındere beldesi Yeni Mahalle..." dedi

Açıklamalara devam eden Kacar; BUFAP Eğitimden ve Dilekçelerden Sorumlu Gönüllü Başkan Yardımcımız Pınar Özkan ile yaptığımız istişare sonucu,

Ayrıca Elektronik Haberleşme Kanunu ,Eşit Hizmet Alabilme Hakkı Madde 47 'de , (1)'İşletmeciler, sağladıkları elektronik haberleşme hizmetlerini benzer konumdaki tüketici ve son kullanıcılara eşit koşullarda ve ayrım gözetmeden sunmakla yükümlüdür. Kurum bu madde ile ilgili usul ve esasları belirler.' denilmektedir. Bu maddeden de anlaşılacağı üzere internet hizmetini sağlayan işletmecilerimizin bu hizmetten herkesin eşit düzeyde yararlanmasını sağlamaları gerekmektedir. Giresun'un tüm yüksek kesimlerine ve Bulancak'ın tüm yüksek kesimlerine sabit internet başta olmak üzere, mobil internet dahil altyapılarının sağlamasını istiyoruz. Bu konuda 300'den fazla dilekçemizi ilgili kurumlara gönderdik ve bir sabit internet şirketinin merkezinden arandık, çalışmaların başlayacağı bildirildi. En kısa zamanda sabit internet başta olmak üzere mobil internet dahil altyapının sağlamasını istiyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.