Giresun Valisi Enver Ünlü, Giresun İl Merkezinde bulunan muhtar ve site yöneticilerine bir mektup gönderdi.

İçişleri Bakanlığının Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında; Giresun il merkezinde bulunan site yöneticilerine ve muhtarlarımıza hitaben "Yılbaşı sürecinde ev ve kapalı ortamlarda yapılabilecek etkinlikleri önlenmesine yönelik " hazırlanan mektup Vali Enver Ünlü imzasıyla,  beraberindeki hediyelerle birlikte 27 Mahalle muhtarı ve 102 site yöneticisine İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler marifetiyle dağıtıldı.

Vali Ünlü, muhtarlar ve site yöneticilerine gönderdiği mektupta “Dünyada 2019 yılının son aylarında ortaya çıkan Covid–19 Pandemisi ülkemizde ve ilimizde de 2020 Mart ayında yayılım göstermeye başlamıştır.

Bu süreçte Covid–19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi, İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi ve Pandemi Kurulu Kararları doğrultusunda Sağlık Bakanlığımız, İç İşleri Bakanlığımız, Valiliğimiz, İl Sağlık Müdürlüğümüz, Sivil Toplum Kuruluşlarımız, vatandaşlarımız ve siz değerli muhtar ve site yöneticimizle bu süreci hep birlikte aşmaya çalışıyoruz.

Bu süreçte gerek mahalle esnaf denetimlerinde gerekse site denetimlerinde sağlamış olduğunuz işbirliğinden ve katkılarınızdan dolayı şükranlarımı sunarım.Kısıtlamalar ve tedbirlere uyum sayesinde vaka sayılarımız düşme eğiliminde olsa da Koronavirüsün bulaşma yolları değişmeye başlamış olup ev içi bulaşma oranlarımız artma eğilimindedir.

Bu sebeple yaklaşmakta olan yılbaşı nedeniyle İl Umumi Hıfzısıhha Meclisinin 01.12.2020 tarihli ve 97. Sayılı kararının 5. maddesi gereğince “kış mevsimi nedeniyle kapalı alanlarda daha fazla vakit geçirilen bu süreçte vatandaşlarımızın evlerde misafir kabulünün salgının bulaşma/yayılım hızını artırdığı göz önüne alındığında; evlerde gün, mevlid, taziye, yılbaşı kutlaması gibi toplulukların bir araya geleceği etkinliklere müsaade edilmemesi” konusunda gereken hassasiyeti göstermenizi bekliyor, ailenizle birlikte sağlıklı bir yeni yıl diliyorum” dedi.